Af Ahmet Demir

Tidlig i går morges hørte jeg i radioens P1, at en gruppe kristne unge har besluttet at bo i Gellerup- og Mjølnerparken. Jeg kender ikke indholdet i disse unge kristnes projekt, men ud fra interviewet kunne jeg forstå, at nogle af dem i forvejen har kontakt til Mjølner- og Gellerupparken i form af frivilligt arbejde, dvs. lektiehjælp til børn og unge.

Både den unge kristne og en muslimsk familie blev interviewet, og jeg synes, den væsentlige pointe i de to religioners repræsentanters budskab var, at de ikke ser hinanden med religiøse øjne. De ser hinanden som mennesker og har kontakt på tværs af religionerne.

Dette interview og mødet mellem kristne og muslimers møde i socialt boligbyggeri bekræfter mine erfaringer, hvor jeg på landsplan møder forskellige religiøse repræsentanter. Indtil videre har jeg ikke oplevet, at fx muslimske børn og unge ikke ville modtage fx frivillige tilbud som lektiehjælp.

Jeg oplever også, at forældrene sætter stor pris på det frivillige arbejde, selv om de muslimske forældre ved, at de unge er kristne. Forældrene holder ikke deres børn væk fra de frivillige unge af den grund, tværtimod. De sætter enorm stor pris på kontakt mellem de kristne og deres unge, der er ingen frygt for, at deres børn bliver ”kristne”.

Jeg er glad for det kristne initiativ om at bo i boligområderne, men jeg håber også, at andre beboere vælger at bo i disse områder. Jeg har fx oplevet i 1980’ernes Avedøre stationsby, at den i nogen menneskers øjne var højborg for etniske grupper og sociale problemer, men forskellige sociale og kulturelle tiltag i slutningen af 80’erne var med til, at beboersammensætningen i dag er blandet. Dvs. at der er beboere med forskellige social, kulturel og uddannelsesbaggrund, som bor i Avedøre stationsby.

Jeg byder de unge kristnes initiativ velkommen og håber, det kan vise omverdenen, at man både kan bo og gå omkring i disse boligområder uden at blive overfaldet, selv om de bliver omtalt som muslimske højborge.

Jeg ser, at disse boligområder selvfølgelig har sociale problemer, men jeg ser også mange kvaliteter. Der er mange ressourcer i disse områder, som kan gavne både beboerne selv og samfundet.

Jeg har i 20 år boet og arbejder stadig i disse boligområder, som mange politikere kun ser som problemer. Jeg er glad for og stolt over, at jeg har kontakt til beboerne i disse områder. I min kontakt til forskellige voksne, børn og unge i disse områder udvikler jeg mig.

De opfattelser, der kommer til udtryk i indlægget afspejler afsenderens egne holdninger og er ikke nødvendigvis udtryk for www.jiyan.dk’s synspunkter.  Debatindlæg sendes til debat@jiyan.dk. Debatindlæg må ikke indholde injurierende eller racistiske kommentarer. Redaktionen vurderer dit indlæg og forbeholder sig ret til at forkorte det. Husk at sende et billede af dig selv sammen med indlægget.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer