Debatindlæg: “Kære Greenpeace Danmark. Vi herboende danske kurdere er meget bekymrede over den tyrkiske regerings systematiske udryddelse af natur og vild bevoksning.”

Kære I, i Greenpeace Danmark og resten af verden.

Vi herboende danske kurdere er meget bekymrede over den tyrkiske regerings systematiske udryddelse af natur og vild bevoksning i Kurdistanområdet i Nordirak, da det fører til et markant tab af dyrebar flora og fauna.

Navnligt træer og skov i det Kurdiske grænseområde i Duhok provins er i det seneste år blevet udryddet i foruroligende stor grad. Dette er for nyligt blevet undersøgt og bekræftet af analytikere fra den hollandske fredsorganisation, PAX.

Det bliver også skrevet om i diverse medier, herunder Rudaw og Kurdistan24.

Det kurdiske selvstyre i området har også kommenteret fældningerne. Den tyrkiske regering anvender store maskiner og civile entreprenører for at fælde de vilde træer i bjergene. Hermed udryddes lokale økosystemer og sjældne dyrearter, insekter mm.

Den systematiske udryddelse af naturen sker i et område på ca. 3000-5000 kvadratkilometer, tilsvarende hele Fyn og mere.

Det er en natur som er og har været unik i hele Mellemøsten med forskelligt dyreliv og bevoksning. Der er ingen undskyldning for at Tyrkiet ødelægger økosystemet i området.

Tyrkiet er en europæisk samarbejdspartner og medlem af NATO; derfor appellerer vi til at Greenpeace, som netop er kendt for at bekæmpe miljøødelæggelse med mod, tager sagen op i organisationen, både lokalt og internationalt, for at beskytte den vilde natur i Nordirak.

Med venlig hilsen
(Kampen om solidaritet og frihed for den kurdiske befolkning i Kurdistan-Danmark)

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Blogs og debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer