Jiyan.dk er en dansk-kurdisk netavis, der skriver om politik, kultur, samfund og som er den mest læste hjemmeside blandt kurdere i Danmark.

Jiyan betyder ‘liv’ på kurdisk og blev lanceret 22. april 2010 på den kurdiske journalistikdag. Jiyan.dk er en netavis, der er uafhængig af politiske interesser.

Skribenterne består af en gruppe unge kurdere fra Iran, Irak, Syrien og Tyrkiet.

På netavisen kan man læse artikler om danske kurderes tilværelse i Danmark, i forhold til kulturelle, faglige og politiske aktiviteter samt nyheder fra verden.

Netavisen blev i september ’11 en del af pensum på Medievidenskab på Syddansk Universitet, Odense. Jiyan.dk brugt som ekspertkilde på TV2 News i jan ’12 i Roj-TV-sag og får jævnligt henvendelser fra danske aviser, tv- og radiostationer, når de vil have viden om kurderne.

I november 2011 afslørede Jiyan.dk sammen med Ezidi Kulturforening, at DK havde afvist en asylansøger til Kurdistan, hvor han efterfølgende var blevet dræbt (Ekstra-Bladet, 09/11-2011).

-Som de første ude med nyheden om, at cirka 70 kurdere sultestrejkede på asylcentre, hvorefter danske medier og politikere begyndte at gå ind i sagen.

-Citeret i medier i ind- og udland; Ekstra Bladet, Berlingske, Ritzau, Rûdaw, osv.

-Arrangementer på Christiansborg, universiteter i København, Odense, oplæg i Aalborg

-Kulturelle aktiviteter; undervisning i kurdisk, saz og kaval, fodboldturnering.

Kontakt Jiyan.dk skriv til os på:  redaktion@jiyan.dk

Eller brug nedenstående form.

    Dit Navn (required)

    Din Email (required)

    Emne

    Besked