“Vi ønsker, at Danmark og EU sætter hårdere ind mod det iranske regime. Regimet skal presses til at stoppe disse aktioner, og regimets Revolutionsgarden (IRGC) skal sættes på EU’s terrorliste, ligesom de er i USA,” skriver Hejar Dashti, repræsentant for Kurdistans Demokratiske Parti-Iran (PDKI) i Danmark.

I går angreb det iranske regime de kurdiske oppositionspartier i Sydkurdistan (Irak) samt flygtningelejre tilhørende kurdiske flygtninge fra Kurdistan i Iran.

Det er ikke første gang, at det sker.

Senest den 28. september var der et angreb med missiler og selvmordsdroner. Det resulterede i, at mere end 16 personer mistede livet, og mange blev såret.

Blandt de dræbte var en gradvis kvinde og hendes spædbarn. I går mandag den 14. november var der et angreb igen. Denne gang mistede 2 personer livet, og 8 er såret. Det sker som hævn for det der foregår i Rojhelat (Kurdistan i Iran) og Iran i disse dage.

Det var Kurdistan, der startede revolutionen med opfordring fra kurdiske politiske partier, heriblandt PDKI, der opfordrede folk til at starte en generel strejke og at folk skal deltage i Jinas begravelse. Det første til sammenstød mellem folk og politiet, og har ført til det vi ser i dag, hvor de fleste byer i Kurdistan og Iran er i gaderne, og de råber “Jin, jiyan, azadî” og “død over diktatur”.

Hvorfor angriber Iran:

1-For at hævne sig over de kurdiske politiske partier, som har startet denne revolution

2-For at få sympati og støtte fra deres mest loyale folk ved at starte en krig udenfor Irans grænse. På den måde er de nødsaget til at bakke regimet og militæret op.

3-Provokere kurdiske politiske partier til at tie til våben. Når de får våben i hånden og bakker demonstranter op, har regimet en god og legitim undskyldning for at massakrere demonstranter. ”De bruger våben, jeg bruger våben.”

4-Sende et signal til azeri-tyrkere, at ”kurdere er kommet for at oprette et Kurdistan, og de vil tage jeres land også. Lad være med at demonstrere og bakke dem op. For hvis vi forsvinder fra magten, så taber I også.”

5-Sende signal til persiske nationalister om at kurdere er ved at separere landet. ”Lad være med at støtte dem gennem demonstrationer. Hvis vi forsvinder fra magten, så går Iran i opløsning.”

PDKI, og andre politiske partier har opfordret til fortsat ikkevoldelig demonstrationer, og en fortsættelse. Det har gjort Regimet sur, da det var ikke en del af planen. Deres plan er mislykkedes, og de kan til enhver tid angribe igen.

Hvad ønsker vi: Vi ønsker at Jiyan.dk’s læsere får denne nyhed, og hjælper med at dele den. Vi er mange herboende kurdere, som har familiemedlemmer og venner i de flygtningelejre, der er under daglig angreb.

Forestil dig, at det er dig og din familie. Du sidder og spiser morgenmad, og lige pludselig regner det med missiler og selvmordsdroner!

Forestil dig, at dit barn er i skole, og skolen bliver ramt af flere missiler? Hvordan ville du have det? Det er den virkelighed mange kurdere liver under.

Kurdere er fredselskende, og kæmper for demokrati og lige rettigheder. Hvis du er human, demokratiforkæmper og har hjertet det rette sted, så burde du være kurdernes stemme.

Du kan skrive til din lokalpolitiker, journalist eller ven for at dele nyheden. For at vi sammen kan presse nogle beslutningstagere til at stoppe det iranske regimes nådesløse og hensynsløse angreb på kurdere.

Vi ønsker, at Danmark og EU sætter hårdere ind mod det iranske regime.

Regimet skal presses til at stoppe disse aktioner, og regimets Revolutionsgarden (IRGC) skal sættes på EU’s terrorliste, ligesom de er i USA. FN skal spille sin rolle til at beskytte disse flygtninge og hjælpe dem med de nødvendige ting til at overleve. Folk i flygtningelejren tør ikke at vende tilbage til deres forlade huse. De kan blive angrebet igen, når som helst. De folk har brug for økonomisk hjælp til at klare sig.

Hvis du er interesseret i at støtte, så har vi startet en kampagne, hvor vi samler penge ind for at hjælpe dem. Hjælp os med at hjælpe dem.

Kontakt mig, hvis du er interesseret i at hjælpe.

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Blogs og debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer