Tyrkere forskellige steder i Danmark er blevet anmeldt til PET og politi for enten at have angivet kurdere herhjemme til myndighederne i Tyrkiet eller opfordret til at gøre det. Straframmen er op til seks år.

Foto: Rigspolitiet

I torsdags blev en dansk-tyrker anmeldt for at have angivet Jiyan.dk til Tyrkiet. I nat blev endnu en dansk-tyrker anmeldt til politiet for det samme.

I en sag tøvede kurderen med at anmelde den påståede tyrkiske angiver, fordi vedkommende mener, at “det ikke gør nogen forskel.” Men ifølge §108 kan man straffes med fængsel indtil 6 år for spionage:

Den, som, uden at forholdet falder ind under § 107, i øvrigt foretager noget, hvorved fremmed efterretningsvæsen sættes i stand til eller hjælpes til umiddelbart eller middelbart at virke inden for den danske stats område, straffes med fængsel indtil 6 år.

Den dansk-tyrkiske mand, der opfordrede til at angive Jiyan.dk, skrev under et opslag på Jiyan.dks Facebook-side:

”De profiler og sider, der over de sociale medier laver delinger, som har til formål at støtte terroraktiviteter, kan I sammen med screenshots anmelde til de nedenfor angivne email-adresser, der tilhører sikkerhedsstyrkerne. Oplysninger om anmelderen vil være anonym….DEL BLANDT JERES OMGANGSKREDS”

Ifølge rapporten ”PKKs organisation i Europa” fra den tyrkiske tænketank SETA er Jiyan.dk en del af PKKs medieorganer i Danmark. PKK står på Tyrkiet og EU’s terrorliste.

Det er anklager, netavisen afviser. Tværtimod forholder Jiyan.dk sig kritisk til alle parter i konflikten, inklusive PKK, og har tidligere publiceret disse artikler; ”PKK dræbte 23-årig lærer”, ”PKK finansierer sig selv via narkokriminalitet”, osv.

Rapporten erkender desuden selv på side 285-6, at netavisens chefredaktør ”kritiserer også PKK” og på side 285, at Jiyan.dk ”ikke har organiske bånd til PKK”. Alligevel kaldes Jiyan.dk altså for et “PKK-medie”.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer