Demirtaş tager afstand fra drab på læreren Necmettin Yılmaz. Danske PKK’ere forsvarer drabet.

Af Deniz Serinci

HDP’s fængslede medleder Selahattin Demirtaş fordømmer PKK’s drab på den 23-årige lærer Necmettin Yılmaz.

”Jeg fordømmer og forbander uden tøven drabet på læreren Necmettin,” siger Demirtaş. ”Der kan ikke være nogen moralsk eller legitim årsag til at begå sådan en ugerning.”

Medlemmer af Kurdistans Arbejderparti (PKK) dræbte for nyligt den 23-årige lærer Necmettin Yılmaz, som de havde bortført i sidste uge i Dêrsim i Nordkurdistan/Tyrkiet.

Yılmaz var lærer i en landsby i den kurdiske provins Urfa (Ruha) og kørte på en motorvej, da en gruppe af PKK-militante stoppede hans bil. Han var på vej til Sortehavs-provinsen Gümüşhane for at holde en ferie og nægtede at opfylde PKK-guerillaernes krav.

Yılmaz’ lig blev fundet den 12. juli i en landsby i Dêrsim. Han blev begravet få dage efter ved en ceremoni, hvor tusinder af mennesker deltog.

Mindst seks PKK-guerillaer er siden blevet dræbt af missiler, affyret fra tyrkiske droner i Dêrsim. De skulle have bortført og dræbt læreren.

PKK forsvarede drabet med Yılmaz på følgende måde:

”Personen ved navn Necmettin Yılmaz, som angav vores styrkers opholdssteder og bevægelser i Dêrsim, er den 16. juni blevet straffet tæt på Dêrsim’s Zaxge landsby.”

Jiyan.dk har spurgt højtstående PKK’ere i Danmark. De forsvarer drabet på Yılmaz med, at lærerne i de kurdiske områder ifølge dem fungerer som “tyrkiske agenter”.

[polldaddy poll=9794108]

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer