I Jiyan.dk’s 8 år har netavisen ikke fundet noget bevis på, at beskyldninger mod PKK om narkofinansiering skulle være sande. MEN…

Af Deniz Serinci

Foto: Wikimedia Commons

Igennem Jiyan.dk’s 8 år har netavisen interviewet et hav af PKK-kilder og ikke fundet beviser på, at beskyldninger mod PKK om narkofinansiering skulle være sande. MEN hvis ikke beskyldningen holder, hvordan hænger det sammen med nedenstående:

  • Europol (det europæiske politisamarbejde) skriver, at PKK i Europa får penge fra narkosalg (læs her).
  • Hvorfor er de kurdere, der bliver anholdt for narkosalg i Danmark, næsten altid PKK’ere? Hvorfor er der næsten ingen fra de øvrige ca. 30 kurdiske partier?
  • PKK’s europæiske leder Zübeyir Aydar blev i oktober 2009 sat på USA’s liste over narkosmuglere (læs her).
  • I en domsresumé fra den danske sag mod den kurdiske tv-station Roj-TV står der, at ”PKK finansierer sine aktiviteter gennem donationer…narko og smugling.” (læs her).

Zübeyir Aydar anses i dag for at være en af lederne af PKK i Europa. Beskyldningen om at stå bag narkosmugling, har Aydar benægtet.

Spørger man PKK-tilhængere herhjemme om narkofinansiering, nægter de enten at udtale sig om det eller også siger de, at det er falske rygter. En 25-årige glødende PKK-sympatisører siger dog:

”Alle oprørsbevægelser i verden har været nødt til at finansiere sig selv – ofte med lidt ufine metoder. Det er ikke nemt at overleve tre årtiers kamp mod en kæmpehær som den tyrkiske.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer