Vi skal have bugt med vores fordomme og stereotyper om hinanden, og flere satire programmer om mellemøstlig kultur.

Jeg har lagt mærke til at nogle mennesker med rødder i Mellemøsten ofte opdeler sig selv efter deres etniske rødder med andre, der har samme rødder som en, og derved også gør forskel på danskere og dem selv. Disse grupper har ikke flere danske venner end de har nydanske. Problemet i dette, er at folk ofte går efter mennesker der ligner en selv udseendemæssigt eller kulturelt baggrundsmæssigt, og derved får man ikke dannet en identitet på samme måde som danskere har identiteter. Danskere går f.eks. efter folk med samme musikinteresser eller samme boglige interesser, hvorved etniske grupper meget er bundet af deres kulturelle baggrund.

For at danne sin egen identitet og ikke skabe en større usikkerhed og frygt om sine medmennesker burde vi omgås hinanden noget mere, og få bugt med vores fælles fordomme og stereotyper vi har om hinanden.

Pigerne bør roses, ikke kritiseres

De fire piger fra det nye satire program på DR2 ”Det slører stadig” formår virkeligt at få sat ord på de fordomme og sjove sider hver kultur har i vores meget splittede samfund. Derfor mener jeg at flere programmer som Det Slører Stadig, burde vises på TV. Disse piger skal roses og ikke kritiseres af rabiate elementer, som ikke har vænnet sig til det moderne liv, men tværtimod stadig lever i Middelalderen.

Mange radikale muslimer er blevet vrede over fire pigers ironiske humor for den orientalske og muslimske verden, men hvorfor skal nogen få ekstreme gruppe nu skabe så stort et nummer ud af det? På Youtube er der blevet lagt en video som modsvar til Det Slører Stadig og på Facebook ophober sig med spydige kommentarer. ”Det slører stadig” vidste godt selv at deres program ville skabe røre, men vi lever i et moderne, multikulturel og demokratisk Danmark, hvor alle skal have lov til at sige sin mening og hvor vi alle er lige.

Vi skal ikke opdele muslimer og danskere med hinanden, for alle er som forskellige individer, og 

derfor kan de radikale muslimer, som ikke repræsenterer de fleste muslimer, ikke sprudle med ord, som skal kunne omfatte os alle sammen. Disse radikale grupper har vel ikke forstået at leve i en moderne individualistisk verden, og har heller ikke forstået ideen med selvironi.

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Blogs og debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer