Af Medhat Khattab

Det er muligt, at Koranen trænger til eftersyn, først og fremmest tror jeg det afhænger jo af, hvem der læser Koranen og hvordan det tolkes. Der skal også være en ordentlig debat om det, hvor muslimske lærde, professorer o.lign. kommer med det faktuelle og reelle i den hellige bog. Der er mange vigtige og relevante spørgsmål, som skal adresseres, før man skal ud og bede om et eftersyn af Koranen. Og hvilken betydning vil det have i forhold til den nuværende, spændte situation mellem de fanatiske muslimer og også de neutral muslimer samt og Danmark ?
Hvem er det, som det gavner med sådan et eftersyn?

Lad os nævne de forskellige muligheder:
a) Er det de muslimske ekstremister ( al-Qaida samt al-Qaida sympatisører)?
Disse folk lever jo i forvejen skjult og hele verden er i krig med dem og vil spærre dem inde bag tremmer. Vi har garderet os med forskellige love og paragraffer, inklusive terrorloven for at beskytte os imod dem. Så det er ikke dem, som har behov for at Koranen skal til eftersyn. Desuden er de vanskelige og forsøg på dialog som fører til ingenting.

b) Er det de moderate muslimer i resten af den arabiske lande og andre steder i verden, dvs. ligesom min familie og mange andre familier samt andre fredelige muslimer? Det tror jeg ikke, da de alligevel lever i fred og ro og betragter os europæere som gode folk og de vil næppe slå os ihjel.

c) Er det folk som mig og mange andre muslimske indvandrere, som har integreret sig i vesten og tager islam meget afslappet samt kan lide et glas rødvin og et godt stykke svinemørbrad. Jeg vil også sige næppe. Disse ”ultralight muslimer”, hvis man kan bruge det udtryk, er mere eller mindre ligeglade.

d) Er det de antimuslimske kræfter og dem som har islamfobi og hader islam ? Her er der jo andre boller på suppen. De folk vil hellere end gerne se enden på islam og hellere i dag end i morgen. De sparer ikke på kræfterne, når det gælder om at råbe op om den voldelige islam, den undertrykkende islamiske verden, mener islam er en meget gammeldags religion og en forældet Koran. Er der dem som får gavn af islam/ koran reformation? Er de antimuslimer og anti-islam?

Så ligger behovet for et eftersyn af Koranen måske hos dem. Jeg synes bare det er unfair for alle, at disse islamhaderne kommer af og til med små sætninger fra koran ud af en stor sammenhæng og mange af os har ikke en chance for at udrede, ved hvilken lejlighed kapitlet er skrevet. Mig bekendt kom Koranen ikke på en dag eller en aften, men i små kapitler efter de forskellige begivenheder dengang. Og min viden og analyse af Koranen bygger på et tyndt erfaringsgrundlag og det er fra dengang jeg havde det i skolen. Derfor vil jeg opfordre til at have en debat eller dialog med en af de kendte islamiske filosoffer om emnet og deres synspunkter. Måske kunne det være en ide´ at invitere en af dem fra Vesten eller fra Al- Azhar universitet i Ægypten  (mange er meget fornuftige) til Danmark og lave en temadag om det.

Muslimer mener at det som gør Koranen unik i den islamiske verden. At det er Allahs tanker, øjne og ord , som man mener, vil overleve for evigt og altid. Og de tror, at så snart man vil ændre noget i et så grundlæggende fundament i islam som Koranen, så kan man risikere at vælte hele religionen. Det er selvfølgeligt meget godt for de antimuslimske kræfter rundt omkring – eller hvad?

De opfattelser, der kommer til udtryk i artiklen afspejler afsenderens egne holdninger og er ikke nødvendigvis udtryk for www.jiyan.dk’s mening.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer