Kandidatstuderende Zana Aytimur kommer her med et opråb til kurderne om at forene sig.

Kurderne har gennem deres historie oplevet birakuji (borgerkrig), hvor de bekrigede hinanden internt og havde svært ved at stå sammen. I dag ser vi til stor lykke, at kurderne begynder et direkte samarbejde, som eks. ved mødet i Hêwler og da PKK meldte ud, at de var klar til at kæmpe side om side med Peshmerga i Kirkuk.. I denne anledning har jeg skrevet følgende:

Rejs jer stolte kurdere og foren jer mod det fælles mål, et forenet og storslået Kurdistan frit for tyranner, fjender og forrædere! Rejs jer unge som gamle, rejs jer brødre og søstre af mederne! Den kurdiske sol skinner i jer alle, brænder som et Newroz bål.. rejs jer og gå med mig mod det forjættede land.. Vores maretyres blod må ikke gå til spilde de ofret deres liv for os og vores fælles fremtid… Vores historie er lang og stolt, fyldt med kamp uanset hvilken modstand og undertrykkelse vi har mødt… Frygt ej! vi er Peshmerga, vi ser døden i øjnene! Vi rejser os gang på gang.. Ingen hjælp modtager vi, alene står vi med bjergene som vores beskytter… Diyakos ånd er givet videre til os fra generation til generation, mærk denne kraft der er i os alle… De forsøger at fjerne det kurdiske i os, men vi nægter at bukke under! Vi skriger Kurdistan til vores stemmebånd knækker og rækker hånden op i modstand til ulvene kommer og knækker den… Men de knækker os aldrig for vi er kurdere og vil altid være kurdere! Fædrelandet eller døden står indgraveret i vores bryst og under dette banker et hjerte, et hjerte der er passioneret som Cigerxwin og Ehmedê Xanî… Vores identitet er vores ét og alt, sælg aldrig ud af det.. Husk din historie, forglem ej dit sprog… Du er kurder, kurder fra Kurdistan !!!!!

Zana Aytimur er kandidatstuderende i Historie og Religion ved Syddansk Universitet og stammer fra Tetwan/Tatvan i Nordkurdistan/Tyrkiet.

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk. Debatindlæg må ikke indholde injurierende eller racistiske kommentarer. Redaktionen vurderer dit indlæg og forbeholder sig ret til at forkorte det. Husk at sende et billede af dig selv sammen med indlægget.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer