Eqball Salehpoor, Aalborg, Seqiz i iransk Kurdistan, buschauffør, studerende: ”Jeg vasker hænderne over 20 gange om dagen. Jeg giver ikke hånden til nogen og holder meget afstand, selvom nogen bliver sure. Jeg tager ikke til nogen Newroz-fest i år. Jeg ringer tit til min far og mor i Iran. Jeg er meget bekymret for dem.”

Somayeh Darvishi, København, Urmiyê i iransk Kurdistan, bogholder: ”Jeg spritter hænderne mere og vasker dem oftere end normalt. Jeg undgår dog ikke kram og kindkys. Jeg skal fejre Newroz, for det er vores nationale fest. Hvis jeg bliver smittet, så bliver jeg smittet.”

Adnan Barzange, Randers, Silêmanî i irakisk Kurdistan, integrationskonsulent: ”Jeg vasker hænderne mere end normalt. Jeg krammer som altid. Jeg frygter ikke Newroz. Den vil jeg fejre som altid.”

Hetem Cehangiri, Lyngby, Urmiyê i iransk Kurdistan, studerende: ”Jeg vasker hænderne som altid før, ingen forskel. Jeg holder ikke mere afstand til folk. Corona har ikke ændret meget for mig. Jeg tager til Newroz som altid.”

Barzan Haj Abdo, Køge, Efrîn i syrisk Kurdistan, medicinstuderende: ”Jeg spritter ikke hænderne. Corona påvirker mig ikke i forhold til Newroz. Men jeg holder afstand til folk, der har været i Corona-ramte lande.”

Kazhwan Yousefi, København, Sine i iransk Kurdistan, omsorgsmedhjælper: ”Jeg vasker hænder mere end normalt og bruger mere håndsprit. Jeg undgår kontakt til folk. Men jeg skal til Newroz. Jeg er bekymret for familien i Iran.”

Mizgîn Deniz, København, Semsûr i tyrkisk Kurdistan, skolelærer: ”Jeg holder ikke mere afstand til folk og tager til Newroz som altid. Frygten er overdrevet.”

Araz Khan, Odense, Duhok i irakisk Kurdistan, teamkoordinator indenfor beskæftigelse: ”Jeg vasker ikke hænder mere end normalt. Jeg har generel en god håndhygiejne. Corona påvirker ikke min lyst til at tage til fester, så længe det er indenfor Danmarks grænser.”

Hoshyar Palani, København, Kirmaşan i iransk Kurdistan, jobkonsulent: ”Frygten er overvurderet. Corona er egentligt ikke så farligt. Så det påvirker ikke min dagligdag. Jeg holder ikke mere afstand end normalt.”

Sait Yolal, Albertslund, Êlih i tyrkisk Kurdistan, pædagog: ”Jeg vasker hænderne mere end normalt og bruger håndsprit 20 gange om dagen. Jeg frygter Newroz, fordi der kommer mange mennesker.”

Randi Saidian, Brøndby, Urmiyê i iransk Kurdistan, social og sundhedsassistent: ”Jeg vasker hænderne 10 gange om dagen, hvor det før var fem gange. Jeg giver ikke kindkys, kram eller hånd. Jeg siger bare ’Salam aleikum’ med hånden på hjertet. Hvis en ven har besøg fra Iran, tager jeg ikke hjem til dem, men snakker med dem i telefonen.”

Memo Kurd, Odense, Efrîn i syrisk Kurdistan, frisør: ”Corona påvirker ikke mig. Jeg tager det stille og rolig. Jeg holder ikke mindre afstand og tager stadig til Newroz.”

Bengîn Sulivanî, Odense, Zaxo i irakisk Kurdistan, buschauffør: ”Jeg undgår rejser til udlandet. Ellers er min dagligdag som altid. Jeg holder ikke mindre afstand og fejrer Newroz som altid.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer