Mange nordkurdere er blevet assimileret til tyrkere. 21-årige Tayfun Ciftci er først for nyligt begyndte at tale kurdisk. Læs hans historie.

Jeg er født og opvokset i Danmark. Jeg stammer fra Konya og før det fra Adiyaman/Semsûr i Nordkurdistan (Tyrkiet).

Nu er jeg snart 21 år og hele mit liv, har jeg talt tyrkisk og dansk. Selvom jeg har en kurdisk afstamning, er jeg først lige begyndt at tale kurdisk. Jeg har lært kurdisk ved at tale det så meget som muligt med mine venner.

Min familie har aldrig hjulpet mig med det, fordi de er blevet manipuleret af de tyrkiske medier.

De ser tit tyrkiske tv udsendelser, som er statsstyrede. De tv-udsendelser har manipuleret tusinder af kurdere rundt omkring i verden. De viser at, hvis du har følelse for Kurdistan og dit folk, er du ikke en god muslim, da ca. 95% af kurdere i Nordkurdistan er muslimer. De tv udsendelser viser fx, at PKK’er spiser svinekød, og hvor de dræber børn på umenneskelig måder.

De tv-udsendelser viser ikke, de massakrer, den tyrkiske stat har begået, hvor de har dræbt flere hundrede tusinde kurdere. Et eksempel kan være Roboski massakren, som skete for ca. 1,5 år siden. Men deres metode lykkedes viser det sig. Mange kurdere har desværre glemt, hvem de virkelig er. Især i det nuværende Tyrkiet.

Det er derfor den kurdiske befolkning tænker, at det er ligegyldigt uanset, om de taler tyrkisk eller kurdisk.

Det er netop sådan, jeg har haft det før i tiden.

Derefter fik jeg kurdiske venner, da jeg var ca. 18 år. De informerede og hjalp mig meget med at kende min egen historie, som jeg INTET havde kendskab til. Men det hjælper ikke kun i sidder med jeres venner, og snakker om det.  Jeg deltog til debatter, og jeg læste kurdernes historie for at få mere viden. I dag er jeg endnu mere stolt over at være kurder. Vi har en skøn kultur og en barmhjertige befolkning, trods alle de undertrykkelser kurderne har været igennem.

Mange kender nok til min situation. Jeg vil råde dem til at få mere følelse for deres etnicitet. Det gavner jer selv og jeres folk!  

Tayfun Ciftci 

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk. Debatindlæg må ikke indeholde injurierende eller racistiske kommentarer. Redaktionen vurderer dit indlæg og forbeholder sig ret til at forkorte det. Husk at sende et billede af dig selv sammen med indlægget.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer