Ville det være i orden, hvis Danmark, ikke havde eksisteret som en stat, ligesom Kurdistan er ikkeeksisterende og de danske sangere ikke måtte optræde og bruge deres eget sprog?

Kære danske politiker

Jeg har en historie på hjertet, vedrørende ROJ TV, som jeg gerne vil dele med jer. I midten af 2011, talte jeg med en kurdisk sanger, Simdi. Jeg skulle repræsentere de midtanatolske kurderes musik, i hans program, da jeg oprindeligt er fra det område og for at udvikle kurdisk musik. Grundet vor tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens politiske og karrieremæssige interesser, blev kanalen lukket. Den blev lukket, da de blev anset for at støtte såkaldte ”terrorister”. Jeg vil gerne rette en forespørgsel til vore politikere: var det retfærdigt, at Anders Fogh Rasmussen, for at blive NATOs generalsekretær, lukkede kanalen? Da den blev lukket, blev vort kulturelle midtpunkt taget bort fra os.

Ud fra hvilken etik, bliver kultur og musikalsk udvikling, opfattet som terrorisme? Hvordan kan man tillade sig, at forhindre kurdernes musikalske og kulturelle udfoldelse, for at få det fascistiske og modbydelige lands accept? Siden vi ikke må dyrke vor egen musik i vort eget land, må vi så heller ikke dyrke det i Europa? Klæder dette, det Danske demokrati? I hvilken menneskeretlig konvention står der, at kultur og musik ikke må dyrkes? Ytringsfriheden, er da ikkeeksisterende, hvis vi ikke må dyrke vore kulturelle interesser. Den ytringsfrihed, der tager dette fra os, er ”de facto” ikke eksisterende og ikke det papir værd den er skrevet på.

Ville det være i orden, hvis Danmark, ikke havde eksisteret som en stat, ligesom Kurdistan er ikkeeksisterende og de danske sangere ikke måtte optræde og bruge deres eget sprog? Ville dette være acceptabelt? Må kurdere ikke være musikalsk og kulturelt aktive på deres eget modersmål? Skal produktion af Kurdisk musik være ulovlig? Også i Europa? Hvorfor dog være samvittighedsløs og egoistisk, ved at afskaffe kurdernes lys?

Dette, mine kære politikere, opfatter jeg som værende meget forkert og vil gerne rette en forespørgsel til jer: med hvilken ret gør I dette? Samvittighedens eller egoismens ret?

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Blogs og debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer