“Det er fantastisk at man i Danmark er nået så langt, når det gælder kærlighed mellem to mennesker,” skriver Choman Aziz om ny dansk lov, der gør det muligt for homoseksuelle at blive gift i den danske folkekirke.

Af Choman Aziz

Det er en historisk dag for Danmark.

Fremover kan alle personer, som elsker hinanden og ønsker at indgå ægteskab, indgå ægteskab i Danmark, ligeledes om de er af samme eller forskelligt køn.

Det blev i dag vedtaget i Folketinget med 85 stemmer for, 24 imod og 2, som stemte hverken for eller imod. Især var Dansk Folkeparti skinger i tonen, da de beskyldte ja-sigerne for at være ”hashrygende borgerlige.”

Jeg synes, det er fantastisk at man i Danmark er nået så langt når det gælder kærlighed mellem to mennesker, det undrer mig dog at det tog så lang tid.

I 1989 var Danmark det første land i verden hvor homoseksuelle kunne indgå registreret partnerskab, men lande som f.eks. Holland og Belgien har overhalet os når det gælder retten til at indgå ægteskab. Men det er stadig et kæmpe sejr for alle os her i lille Danmark, det viser bare hvor fremme i skoene vi er når det gælder kærlighed!

Jeg håber dog at man når lige så langt i andre lande, inkl. Kurdistan hvor man desværre stadig ikke kan acceptere denne form for kærlighed. Her slår man ned på homoseksuelle på de værst tænkelige måder, selv mange herboende kurdere ser ned homoseksuelle som var de en flok beskidte dyr.

Vi ser kurdere blive ydmyget og mishandlet pga. deres seksuelle orientering, vi husker alle Azad der var flygtet til Norge, og som her fik beskeden ” Tag hjem, men vær diskret” (læs mere her). I november 2011 udkom en rapport om at politiet havde anholdt 25 mænd til en homoseksuel fest i byen Kalar (Kurdistan).

Det synes jeg er en skam, da vi er alle mennesker og de bør have samme livsvilkår som os andre!

[polldaddy poll=”6295165″]

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk. Debatindlæg må ikke indeholde injurierende eller racistiske kommentarer. Redaktionen vurderer dit indlæg og forbeholder sig ret til at forkorte det. Husk at sende et billede af dig selv sammen med indlægget.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer