af Kristian Clemmensen

Hvorfor nu denne kryptiske overskrift? Jo, den skyldes oplevelser jeg har haft den sidste uges tid.

I den forløbne uge har jeg været medunderskriver til en politianmeldelse på en nynazist der, via en blog på TV2, skrev stærkt racistiske ting. I forbindelse med politianmeldelsen, blev jeg inviteret i en lukket gruppe med navnet “Den humane højborg” der er et samlingssted for borgere, der holder øje med om nogen skulle ytre noget, der strider mod racismeparagraffen. Nogle af gruppens medlemmer viser sig at være paranoide betonhumanister, der ser racisme og islamofobi i enhver kommentar der ikke hylder multikulturalismen.

Derudover har jeg haft “dialoger” med tre unge danskfødte veluddannede islamister. Disse pæne unge mennesker argumenterede venligt og lødigt for dødsstraf mod utroskab (hvis der er 4 vidner) og den ene mente også at alkoholmisbrug kan løses ved at forbyde alkohol og udlove dødsstraf mod dem der måtte smugle alkohol.

Jeg har også læst en artikel fra Jaleh Tavakoli (Borgerrepræsentationen, Enhedslisten), der nu efter grundig research og overvejelse har valgt at stemme nej til den Iranske moske på Vibevej i Kbh NV. Begrundelsen ses af dette link: http://modkraft.dk/spip.php?article13901

Der har også været dejlige oplevelser i ugens løb. I Sønderborg har vi haft Sønderborg Beach Party arrangeret på 8. år af afrikansk fødte Sheriff Danjo. En fantastisk fest for alle dejlige mennesker uanset alder, religion eller hudfarve. Sheriff fik i går aftes en velfortjent brobyggerpris for sin indsats der, uden han egentlig har tænkt så meget over det, har bidraget positivt til det fortærskede udtryk “integration”. “Jeg har jo bare gjort det for min egen private skyld….. pease and love to every body in Sønderborg.”  sagde en glad og stolt Sheriff ydmygt.

Det var mange forskellige oplevelser på en uge, som alle har noget at gøre med kultur og religion. De negative oplevelser har efterladt et paradoks i mine tanker.

Det som disse førnævnte nazister, islamister og betonhumanister har skrevet, passer fint med dele af indholdet i “mein Kamp”, Koran/Hadith og det kommunistiske manifest. Disse ideologier har det til fælles, at individet er uden betydning og uden rettigheder hvis ikke individet følger reglerne der dikteres af det styrende organ. Nazisterne sendte deres utilpassede individer i gaskamre, i de islamistiske lande prygler, hænger og stener man og i Sovjet sendte man dem til Sibirien. Jeg ved godt der er andre styrer og ismer der er og har været lige så grusomme og uden respekt for individet, men det retfærdiggør ikke hvad nazister, islamister og kommunister har gjort i den “hellige” sags tjeneste.

Jeg er ved at læse Kaare R. Skou’s tykke bog “Land at lede” der fortæller om de sidste ca 160 år af den proces og kamp der ledte hen mod det samfund vi har i dag. Tung spændende læsning om kampen for demokrati og respekt for individet, stemmeret for alle uanset køn eller position i samfundet.

Vi har nu et samfund med plads til alle, så længe man ikke genere sine medborgere. Man kan tænke, tro og sige hvad man vil uden at magten, politiet og autoriteter spærre en inde eller det der er værre. Vi har meget at takke vore fortidige demokratikæmpere for, og skal huske på at demokrati og respekt for individet ikke er en selvfølge.

I dette skønne land oplever jeg et paradoks, der mest ses udtrykt på yderste venstrefløj, men også i det parti jeg stemte på ved forrige valg, “De Radikale”. (“De Radikale” dække ellers bedst mine politiske holdninger).

Som jeg har beskrevet ovenfor, er der den grundlæggende lighed mellem den rendyrkede islamisme og nazisme, at der absolut ingen respekt er for det individ der skiller sig ud fra flokken og reglerne. Den der ikke følger reglerne bliver i yderste konsekvens henrettet.

Paradokset er:

“Hvordan kan man bruge demokratiske argumenter om individets rettigheder som argument for at minoriteter der hylder islamismen med islamistiske symboler skal gives plads, mens man forsager den minoritet der hylder nazismen?”

Man vil tillade et Iransk islamistisk kulturhus på Vibevej. Ville man også acceptere et National socialistisk kulturhus i Greve med hagekors hvis brugere marchere til møde med skrårem og heil hilsen.

Kære medlemmer af Borgerrepræsentationen STEM NEJ TIL ET ISLAMISTISK IRANSK KULTURHUS I KØBENHAVN

I overskriften skriver jeg “muslimer ja tak” selvfølgelig skal man kunne leve i Danmark som muslim, det er jo heldigvis de færreste muslimer der hylder den islamistiske ideologi. Muslimer er også individer med individets rettigheder. Men der er altså grænser for meget man kan praktisere sine antidemokratiske individdræbende ismer i det offentlige rum, selv i det frie Danmark.

De opfattelser, der kommer til udtryk i indlægget afspejler afsenderens egne holdninger og er ikke nødvendigvis udtryk for www.jiyan.dk’s synspunkter.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer