Af Muhammed Abdullah, Odense

Islamofoberne fra Dansk Folkeparti raser mod idéen om en stormoské i Danmark med argumenter om, at muslimerne ikke skal have en moské i Danmark, sålænge muslimske lande ikke giver lov til opførsel af kirker. ”Så længe vi ikke har tilladelse til at opføre kirker i f. eks. Saudi-Arabien og en lang række andre muslimske lande, er det svært forsat at forsvare muslimernes ret til at opføre deres bedesteder her.” Noget for noget.

Nu er de færreste danske muslimer fra Saudi-Arabien eller andre islamistiske stater og det giver derfor ikke mening, hvorfor de skulle bøde for handlinger, udført af andre.

Ligesom der heller ikke er megen logik i argumentet om, at man ikke skal give danske statsborgere noget, fordi et fjernt muslimsk land ikke giver kristne fulde rettigheder. 

I flere muslimske lande, heriblandt Iran og Saudi-Arabien, risikerer man således dødsstraf for at konvertere fra islam til eksempelvis kristendom. Bør vi så også straffe kristne, der konverterer til islam i Danmark?

I Danmark har borgerne krav på den Grundlovssikrede religionsfrihed og det skal ikke ændres på grund af diktaturer i Mellemøsten, der ikke har religionsfrihed.

Desuden er de op mod 200.000 muslimske medborgere i Danmark i deres absolut gode ret til at have en moske i dette land, hvor der pinligt nok ikke rigtig eksisterer nogen af slagsen som et af de få steder i verden.

Hvis Dansk Folkeparti virkelig går ind for religionsfriheden, bør den vel gælde alle?

Desuden er det vigtigt, at landets muslimer føler sig velkomne i Danmark. Det modsatte kan medføre radikalisering. Såfremt der ikke bygges en moske, vil det blot give de mere hårdkogte islamister, såsom Hizb-ut Tahrir vind i sejlene og endnu et argument, næste gang de skal rekruttere nye medlemmer.

De ønsker at skabe et billede af et Danmark, hvor muslimer undertrykkes og ikke frit kan dyrke deres tro. ”Hvorfor integrere sig i et land, som ikke accepterer dig og din religion?!”, kunne deres næste salgsargument sagtens komme hedde. Det er vel ikke sådanne tilstande, vi ønsker os?

De opfattelser, der kommer til udtryk i artiklen afspejler afsenderens egne holdninger og er ikke nødvendigvis udtryk for www.jiyan.dk’s mening

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer