Han opildnede unge i Danmark til at rejse til Rojava og tilslutte sig al-Nusra. Nu har danske myndigheder anholdt Sam (Said) Mansour og sigtet ham for at opildne til terror.

Foto: K. Yilmaz

Den 54-årige Sam (tidligere Said) Mansour, også kendt som “Boghandleren fra Brønshøj”, blev i går varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør for lukkede døre. Han er sigtet for at opildne til terror, blandt andet ved at opfordre unge til at drage ned til Syrien og tilslutte sig al-Nusra-fronten, der er relateret til al Qaeda.

Al-Nusra er blandt andet blevet beskyldt for at have begået en stor massakre på kurdiske civile i Nordsyrien/Vestkurdistan i august 2013.   

Nu kræver folketingspartier, at Mansour udvises.

”Et dansk statsborgerskab er ikke noget, man skal kunne bruge til at beskytte sig med i forhold til at opfordre til eller begå terror. Man skal gøre alt for at fratage ham det danske statsborgerskab,” siger Venstres Karsten Lauritzen til Jyllands-Posten.

Den samme holdning deles af Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen:

”Når man står bag så frygtelige ting, som han efter sigende har stået bag, skal man gå så langt, man kan, for at han bliver sendt ud af Danmark.”

Mansour blev i 2007 som den første nogensinde i Danmark idømt 3,5 års fængsel for at opildne til terror. To år forinden blev han anholdt, mistænkt for terrorplaner mod FN’s sociale topmøde i København, men alle sigtelser blev senere frafaldet. Boghandleren fra Brønshøj kaldte angrebet på tvillingetårnene i USA 11. september for ”godartet form for terrorisme”. Endvidere var Mansour venner med de unge mænd, der i 2005 blev anholdt for at planlægge terror i den såkaldte Glostrup-sag.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer