Af Pelle Dam

Den borgerlige regering gør normalt et stort nummer ud af at være økonomisk ansvarlige, men når det gælder krigen i Afghanistan bekymrer man sig tilsyneladende ikke om, at udgifterne eksploderer. Vi bruger milliarder på en krig, som ikke gør fremskidt. Det er uhørt!

Søren Espersen fra Dansk Folkeparti mener, at vi skal blive, indtil missionen er opfyldt. Men hvornår er den det? Vi får jo ikke omgjort Afghanistan til et vestligt demokrati i løbet af de næste tyve år. Vil Espersen blive så længe? Jeg vil ikke – det er vist det, man kalder en besættelse. Og det er dyrt, både for de danske skatteydere og for afghanerne, der skal vænne sig til en hverdag, hvor fremmede magter bestemmer over deres land.

Hvis vi skal komme ud af Afghanistan på en ordentlig måde kræver det, at der bruges færre midler på den militære indsats og flere midler på genopbygning. Men VKO har netop som en del af deres såkaldte genopretningspakke vedtaget, at der skal skæres ned på ulandsbistanden – samtidig med, at udgifterne til krigen altså stiger og stiger.

Alt i alt må jeg sige, at det er mig en gåde, hvorfor man ikke vil diskutere tilbagetrækning af soldaterne. Selv efter at flere andre lande er begyndt at sætte exit-datoer står den danske regering stædigt fast på, at det er tabu at tale om. Men vi kan jo ikke blive i Afghanistan for evigt!

De opfattelser, der kommer til udtryk i indlægget afspejler afsenderens egne holdninger og er ikke nødvendigvis udtryk for www.jiyan.dk’s synspunkter.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer