Flere kinesere er ifølge kinesiske og internationale medier taget til Rojava for at kæmpe med YPG mod IS.

En ung kinesisk mand er ifølge kinesiske og internationale medier taget til Syriens kurdiske områder, kendt som Rojava, for at kæmpe med Folkets Forsvarsenheder (YPG) mod Islamisk Stat (IS). Det skriver det franske dagblad Le Monde og den singaporeanske avis Straits Times

Kineseren hedder Pan Yang og stammer fra et bjergrigt område i den sydlige Sichuan-provins. Han skulle være taget til Syrien via Thailand, Tyrkiet og Libanon.

Overfor de kinesiske medier opfordrer hans søster Pan Yang ham til at komme hjem.

“Kom hjem hurtigt muligt,” citeres søsteren for at sige.

Pan Yang har fortalt BBC’s kinesiske afdeling, at han kæmper med YPG.

Kinas udenrigsministerium kan ikke af- eller bekræfte, at Pan Yang er i Syrien og kæmpe med YPG.

Men helt generelt udtaler talskvinde Hua Chunying, at ministeriet fraråder kinesere at tage til risikozoner.

“Udenrigsministeriet har gentagne gange advaret om sikkerheden og mindet kinesiske borgere om at undgå at tage til Syrien og andre højrisikoområder,” citerer Asia Times hende for at sige.

I maj i år var der også forlydender om, at en anden kineser kæmpede med YPG mod IS.

Huang Lei, en britisk-kineser, kendt som “LeiG7”, havde tilsluttet sig YPG. Han lagde billeder ud på det sociale medie Weibo, en kinesisk pendant til Twitter, der viste kampe fra Rojava

Flere udenlandske krigere er rejst til Syrien og Irak for at kæmpe med kurdiske militser mod IS. I marts blev Ivana Hoffman, en tysk statsborger med sydafrikanske rødder, dræbt i kamp mod IS. Inden da blev en britisk mand, Konstandinos Erik Scurfield, og australske Ase Johnson, også dræbt i kampen mod IS.

I sidste måned blev den 18-årige kurdisk-britiske kvinde Shilan Ozcelik fængslet i 21 måneder i Storbritannien, fordi hun ville kæmpe med YPG’s kvindelige afdeling, YPJ imod IS.

YPG er forbundet til Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står på EU’s og NATOs terrorlister.

Læs mere på Le Monde og Straits Times

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer