Af Hajg Zanazanian

Mange af de integrationsproblemer, som vi har i Danmark skyldes mange ting. Blandt andet mangel på sprogkundskaber, ingen tilknytning til arbejdsmarkedet etc. Det er nogle af de mest velkendte årsager til, at nogle nydanskere har svært ved at integrere sig i det danske samfund.

Hvis man går skridtet videre og tænker på, hvorfor der er nogle, som ikke har integreret sig, selvom de har opfyldt de mest nødvendige kriterier for at være integreret, kunne det måske skyldes en kraftig nationalistisk holdning, der er givet videre fra forældre og eller fra forældres venner til den unge nydansker, som tager den holdning til sig?

Disse nationalistiske tanker, som stammer fra et ikke-demokratisk samfund er en kæmpe stopklods for den enkelte nydanskers integration i det demokratiske samfund, og det er med til at skabe had mellem diverse minoritetsgrupper, der lever i Danmark. Faktisk så er nogle af de største racister/ultra-nationalister faktisk i blandt nydanskere og det vises ikke kun overfor etniske danskere, men imellem de nydanske grupper.

De opfattelser, der kommer til udtryk i artiklen afspejler afsenderens egne holdninger og er ikke nødvendigvis udtryk for www.jiyan.dk’s mening

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer