Ezidier i Danmark og nabolandene kræver hjælp til deres fælles i Shingal, der igen er under angreb fra IS.

Rojin Suliman bor i Tyskland og har hele dagen ringet til familiemedlemmer i Shingal.

“De kan ikke klare det mere og det kan jeg heller ikke,” siger Rojin. “Først blev de angrebet af IS i Shingal i august. Så flygtede de til Syrien, hvor IS også angreb. Så kom min familie tilbage til Shingal og nu angriber IS dem igen. Min familie ved ikke, hvor de skal tage hen,” siger Rojin.

Sukri Ali Mourad føler, at Shingal er blevet glemt, mens fokus er rettet mod Kobanê.

“Det er godt at man fokuserer på Kobanê. Men husk også Shingal,” siger Sukri. ”Det påvirker os meget, især fordi man står her og ikke selv kan gøre noget. Derudover føler vi svigt, fordi de kurdiske myndigheder (KRG) ikke griber ind,” tilføjer han.

Samme kritik har Said Seydo, der bor i Tyskland.

“Den kurdiske præsident Massoud Barzani siger, at vi er de ‘ægte kurdere’. Hvis vi er de ‘ægte kurdere’, bør vi også beskyttes bedre,” siger Said.

Aziz Gerdenzeri, ezidi fra Armenien og bor i Danmak, er uenig.

“Jeg har fuldt tiltro til, at Barzani ikke vil ikke tolerere nye massemord i Shingal. IS’ angreb er et angreb på hele Kurdistan,” siger Gerdenzeri.

“Verdenssamfundet bør også drøfte Shingal, som de drøfter Kobanê, og hurtigst muligt bombe IS i Shingal,” tilføjer den armenske ezidi kurder.

Xeri Amin kom for nogle år siden til Danmark, hvor han har søgt asyl.

“Jeg prøver at få fat på min fætter i Shingal, men han er forsvundet. Jeg frygter, at IS har kidnappet ham,” siger Amin og håber, at EU og USA i højere grad bomber IS i Shingal.

Shermin Khalaf bor også i Danmark. Hendes familie flygtede fra Shingal efter massemordene i august.

“Nu var der endelig kommet ro i Shingal, også angreb de Kobane og nu vender IS tilbage til Shingal. Vesten svigter Shingal. De siger ét, men gør andet,” Khalaf sagde.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer