Hejar Dashti, formand for LAWAN, Dansk-Kurdisk Ungdomsforening, kritiserer Kurdistans Regionale Regering (KRG) i Irak for at tage imod Mohammad Jafar Sahrarudi, der menes at stå bag drabet på den iransk-kurdiske leder Ghassemlou i Wien. 

Et åbent brev til Barzani, Talabani, Newshirwan og de øvrige ledere i Kurdistans Regionale Regering (KRG) i Irak.

Kære KRG ledelse:

Billeder af jer, der byder de iranske terrorister velkommen, og især Dr. Ghassemlous morder, Sahrarudi går verden rundt.
Det i gjorde er noget kurdere fra Østkurdistan (Iran) aldrig vil glemme. Det er ikke første gang, at I sårer øst-kurderes følelser. Det er ikke første gang, at i, for at beskytte jeres egne interesser, ser bort fra alt, der har med nationalfølelse, kurdiskhed og Kurdistan at gøre.

Det lyder til at der er kommet et par støttende handlinger i jeres glemmebog, at det var Østkurdere, der ofrede deres eksistens og deres partipolitisk aktivitet til fordel for det lille demokrati, der var opstået i vores, allesammens, Sydkurdistan?!
Har I glemt, at det var kurdere fra Østkurdistan der omfavnede jer, gav jer hus, mad og beskyttelse, da I var på flugt fra det irakiske regimes brutalitet?!

Har I glemt det allerede eller er det jeres herre, der hæmmer jeres samvittighed ligesom de gør med alt andet i KRG !

En fjende er en fjende.

Har I spurgt jer selv, hvorfor de ikke besøgte hovedstaden, Erbil, først, hvis det er en officiel delegation?!

Har I tænkt over de gaver de har givet jer?! Synes I selv de er værdifulde nok til en statsbesøg ?!

Jeg synes, at sådan et besøg er nøje planlagt af det iranske regime som har disse formål:

A. Tilstedeværelse af en terrorist som Sahrarudi, der er Dr. Ghassemlous morder, er for at skabe interne konflikter mellem kurdere i Øst- og Sydkurdistan. Ydermere besøgets medieomtale i Kurdistan og Iran er alene for at fremprovokere Øst kurderes følelser og ikke andet. Hvilket i sidste ende vil tjene formålet om at ødelægge kurdernes interne forhold på tværs af grænser.

B. De besøger først Sulaimaniyah, Talabani, og efterfølgende Erbil og Barzani. Formålet er manglende anerkendelse af KRG’s officielle status, som en enhedsaktør i regionen. Endvidere er de interesseret i at sende et signalværdi til Barzani og PDK ledelse om, at Iran holder sig tættere på Sulaimaniyah, og prioriterer byen højere end Erbil.
En officiel statsbesøg som reel går gennem hovedstaden og ikke en anden by. Signalværdien er KRG’s illegitime status som en de facto stat, og Barzanis illegitime position som en præsident.

C. I den iranske medie har besøget et omtale som om den iranske delegation har besøgt en af de mange provinser i Iran og ikke en de facto stat i et andet land. Det peger igen på KRG’s manglende legitimitet i iranernes øjne.

Med alt det baggrundsviden er det mystisk, at KRG’s ledelse igen og igen går i den fælde, som det iranske regime har lagt for at ødelægge kurdernes interne solidaritet, samhørighed og nationalfølelse.

Det er på tide, at den kurdiske ledelse vågner op.

Det er på tide, at kurderne ser enhver fjendes handling med kritiske øjne, og holder dem under nøje observation.

Iranernes formål er at virke som en katalysator som er nedbrydende for en Kurdistan og kurder som nu er i en meget sart situation. Kurderne støtter op om hinanden, har international opbakning og er anerkendt verden rundt efter IS’s brutale handlinger er påbegyndt. Iran bryder nu ind for at nedbryde denne styrke og omtale der er om kurderne og deres kamp, og det gøre de ved at prøve at skabe intern splittelse blandt kurderne in the spotlight, så kurder skal fremstå som svage og ikke samarbejdende folk.

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer