Folkeslag verden over vil leve i fred og sikre deres identitet uden at blive assimileret og under ligebehandling fra statens side.

Af Feridun Hayati Ünüvar

Det tyrkiske parlamentsvalg 12. juni og partiledernes og kandidaternes propaganda og ydeevne har berørt, bekymret og skræmt hele Tyrkiets befolkning.

Kandidaterne der har konkurreret med hinanden, har brugt alle deres kræfter for at få vælgernes stemmer.

Den sørgelige sandhed er den, at vi nu alle betaler den materielle og moralske pris for, at vores kurdiske statsborgere ikke kan diskutere deres demokratiske krav i det tyrkiske parlament.

Med en ny forfatning skulle vi til valg på ytringsfrihed og på at sikre demokrati og lige rettigheder til alle vores folkeslag, troede jeg.

Jeg vil endnu engang understrege, at jeg fordømmer de personer, organer og autoritetsmyndigheder, som mener, at Tyrkiets folk ikke skal nyde den rettighed.

Den tyrkiske regering, der er vant til at kigge på tyremarkedet i USA, søger efter kalven under oksen.

Men som i ser på billedet, vil de, der rækker hånden ud efter oksen, ikke finde kalven, men undskyld mig, de vil finde dens bolde. De, der angriber fredsteltet, vil finde det samme!

Men de, der sætter sig inde i teltene, vil udvikle deres dialog og løse deres problemer på demokratisk vis.

En stat kan godt bestå af forskellige folk, sprog og kulturer. Men staten er også nød til at være lydhør overfor dens befolkningsgruppers ønsker om at leve i fred og uden forskelsbehandling.

Intet folk vil acceptere at blive behandlet som får af staten eller finde sig i at få deres identitet benægtet eller acceptere, at man prøver at ændre deres identitet.

Folkeslag verden over vil leve i fred og sikre deres identitet uden at blive assimileret og under ligebehandling fra statens side.

Set i lyset af det, erklærer jeg ”længe leve folkeslagenes broderskab og ønske om at leve sammen med lige rettigheder” og håber at vores folk ved parlamentsvalget vil opføre sig rationelt og holde sig væk fra impulsive og voldelige bevægelser.

Med disse ord håber jeg, at alle telte vil stå for kærlighed, fred og løsning.

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Debatindlæg sendes til debat@jiyan.dk. Debatindlæg må ikke indholde injurierende eller racistiske kommentarer. Redaktionen vurderer dit indlæg og forbeholder sig ret til at forkorte det. Husk at sende et billede af dig selv sammen med indlægget.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer