Gulistan Elyas Khalaf, Odense: ”Jeg er glad for at IS er besejret i Shingal, men for mig er det ikke nogen glædelig dag. For jeg sørger stadig over de uskyldige børn, mænd og kvinder, som er blevet taget til fange og har mistet livet under tragedien.”

Shermin Khalaf, Odense: ”Det er noget af det bedste, der kunne ske for ezidierne lige præcis denne dag, fordi det skete på vores helligdag. Men jeg er i tvivl om hvorvidt IS er besejret i hele Shingal.”

Ahin Rashu, København: ”Jeg er lettet over, at sker noget efter 4 måneders belejring. Jeg håber, at de lokale får mulighed for at forsvare sig selv.”

Narmin Khalaf, Odense: ”Jeg forholder mig i øjeblikket kritisk i forhold til situationen i Shingal. Blandt andet pga. af alle de spekulationer, der har været i forhold til Barzani-fløjen over for de kurdiske ezidier.”

Gulistan Elyas Khalaf, Odense: ”Jeg er glad for at IS er besejret i Shingal, men for mig er det ikke nogen glædelig dag. For jeg sørger stadig over de uskyldige børn, mænd og kvinder, som er blevet taget til fange og har mistet livet under tragedien.”

Narmin kritiserer peshmergas håndtering af IS 3. august, hvor den ekstreme organisation indtog Shingal. Forinden beordrede en peshmerga-leder sin gruppe til at trække sig ud af Shingal. Det kurdiske selvstyre straffede efterfølgende den pågældende peshmerga-leder, men det er ifølge kritikere ikke nok. Derfor udtrykker både Narmin og Ahin ønske om, at der kommer en langsigtet plan for ezidierne.

”Der må laves en langsigtet plan for at beskytte disse områder, så man kan undgå flere umenneskelige massakrer mod de kurdiske ezidier,” siger Narmin.

Ahin håber, at de ezidierne får bedre mulighed for at forsvare sig og derfor får mere lokalt selvstyre.

”Folk har lidt meget på bjerget og er blevet udsat daglig for angreb af IS. De må fremover have større del af det politiske og administrative beslutninger i Shingal.”

Der er omkring 450 ezidier i Danmark. De har rødder i Irakisk Kurdistan, Armenien, Syrien og nogle få fra tyrkisk Kurdistan og Georgien.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer