I Danmark skal vi ikke føre Tyrkiets beskidte politiske retssager! Tværtimod burde den danske regering fordømme Tyrkiets statsterrorisme mod et forfulgt mindretal.

Af Annette Mørk

Det er farligt at være kurder – i Paris, i København, i Tyrkiet, Iran, Irak og Syrien – ingen steder kan de være sikre.

Henrettelser, tortur, fængsel og politiske retssager er en del af kampen for et frit Kurdistan. I 2013 blev 200kurdere henrettet ved hængning i Iran. I 2008 blev 53 kurdiske borgmestre dømt for at have gjort noget kriminelt, fordi de havde sendt et brev til Anders Fogh Rasmussen, hvor de bad ham om ikke at lukke DenKurdiske stemme i Europa: ROJ TV.

Tv-stationen blev lukket, for det havde Anders Fogh Rasmussen en beskidt aftale med Tyrkiets premiereminister Erdogan om: ” Vi giver dig vores stemme, så du bliver generalsekretær for Nato, hvis du giver os lukningen af Den Kurdiske stemme i Europa”.

Leyla Zana fik i 2008 10 års fængsel for at tale kurdisk i parlamentet! Her i Danmark bliver der ført en politisk retssag – bestilt af Tyrkiet. 10 kurdiske mænd skal dømmes som terrorister, fordi de har samlet penge ind og indleveret penge i en bankboks til ROJ TV.

Det er ikke ulovligt i Danmark at samle penge ind til en tv-station. Derfor påstås det, at de tiltalte har vidst, at nogle af pengene måske er blevet kanaliseret videre til frihedsbevægelsen PKK, som står på USA’s og Europas terrorlister.

FRIHEDSKÆMPERE KALDES TERRORISTER

Historien fortæller os, at frihedskæmpere og forfulgte folkeslag altid er blevet kaldt terrorister, indtil de har vundet kampen, så bliver de helte eller som Nelson Mandela statsledere, hvis hænder mange gerne vil trykke.

Jeg håber, at Abdullah Öcalan en dag har en plads i parlamentet i et selvstændigt KurdiÅrsdagen stan. De ti kurdiske mænd, som sidder på anklagebænken, er også ti kurdiske familier, hvis tilværelse i Danmark er blevet knust af Tyrkiets jernnæve med Danmark som villig medspiller.

Den sag har ikke noget med ret at gøre, tværtimod er det en afskyelig uret og et iscenesat show -hvor alle -minus de tiltalte, har hver deres rolle efter manuskriptet, og udfaldet er aftalt på forhånd – og dommen er afhængig af, hvad Tyrkiets regime får ud af deres forhandlinger med PKK.

Tyrkiets regime må gerne forsøge at forhandle politiske forlig med PKK, mens kurderne end ikke må omtale eller støtte PKK! Kurdistans arbejderparti PKK blev skabt i militærfængslerne, hvor kurdere i tusindvis blev tortureret og dræbt uden rettergang.

Må et undertrykt folk ikke gøre modstand? I Danmark skal vi ikke føre Tyrkiets beskidte politiske retssager! Tværtimod burde den danske regering fordømme Tyrkiets statsterrorisme mod et forfulgt mindretal.

KURDERNES KAMP

I hele Europa bliver der ført retssager mod kurderne. I Tyskland og Belgien er kurdiske organisationer, symboler, flag og endda at nævne navne forbudt.

Det kan have store konsekvenser ” bare” at være en del af det kurdiske folk, hvilket tilfældige myrderier ikurdiske landsbyer beviser.

Sakine, Fidan og Leyla var aktivister for et frit Kurdistan og de gjorde et stort stykke arbejde i etkurdisk informationscenter – i Paris.

Det kostede dem livet.

I vil gerne have retfærdighed for de tre døde kvinder. Det får I ikke, før der er retfærdighed for alle kurdere. Oprørsteoretikeren Frantz Fanon lagde navn til den berømte formulering: ” Et undertrykt folk har altid ret”.

Og I har ret: Ret til et selvstændigt Kurdistan.

Ret til jeres eget sprog. Ret til jeres kurdiske kultur. Ret til at alle politiske fanger løslades. Ret til, at de som har udøvet mord og tortur mod kurdere, kommer for retten. Sakine, Fidan og Leyla har ret til retfærdighed. I har ret. Forsat god kamp for et frit Kurdistan.

Annette Mørk er bestyrelsesmedlem i Horserød-Stutthof foreningen. ovenstående er hendes tale til demonstrationen på Christiansborg Slotsplads i anledning af et-årsdagen for de tre mord.

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Blogs og debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer