Frankrigs forbud mod at benægte det armenske folkemord er forkert. Samtidig bør Danmark anerkende folkemordet og presse Tyrkiet.

Af Hajg Zanazanian, bestyrelsesmedlem af DSU-Brøndby.

I anledning af at det franske parlament i dag har vedtaget en lov om at det armenske folkemord er ulovligt at benægte, sender jeg en opfordring til politikerne i Danmark. Jeg ser en stor begrænsning i ytringsfriheden i og med, Frankrig har valgt at kriminalisere benægtelsen af folkemordet. Det er dobbeltmoralsk i forhold til de begrænsninger, der er af ytringsfriheden i Tyrkiet. Dette er ikke måden at presse på for en tyrkisk anerkendelse af folkemordet på armenierne. Måden at gøre det på er ved at stater, som for eksempel Danmark går ud og vedtager en resolution der skal presse Tyrkiet til at anerkende folkemordet. Der er allerede en del lande som har vedtaget en sådan resolution, ca. 25 og senest Sverige.

Danske politikere burde også tage stilling til dette emne. Det er tidligere fra officiel dansk side af blevet afvist at politikerne skal vedtage historiske kendsgerninger.  De politiske relationer mellem Danmark og Tyrkiet har også medvirket til at mange politikere negligerer emnet. De historiske fakta er belyst og et folkemord har fundet sted. Vi anerkender Holocaust fra politisk side, men folkemordet på armenierne skal vi lade historikerne afgøre. Hvilket de har gjort.

Yildiz Akdogan, kære partikammerat: Din deltagelse i radioprogrammet Globus på radio 24-Syv omkring det armenske folkemord gjorde, at jeg kom i tvivl. Du benægter ikke, at der er sket et folkemord, hvilket skabte stor glæde. Så nu håber jeg, at du vil bruge din indflydelse i partiet til at påvirke og lægge pres på den nuværende folketingsgruppe for at få vedtaget en resolution i Folketinget der anerkender folkemordet.

Kære politikere, gør op med regnorms-mentaliteten!

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk. Debatindlæg må ikke indholde injurierende eller racistiske kommentarer. Redaktionen vurderer dit indlæg og forbeholder sig ret til at forkorte det. Husk at sende et billede af dig selv sammen med indlægget.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer