Kære Abdul Wahid Pedersen og Zubair Butt Hussain,

Mit navn er Jaleh Tavakoli og jeg er Talskvinde for organisationen Frit Iran, og jeg skriver til Dem på vegne af Frit Iran, angående densteningsdømte kvinde Sakineh Mohammadi Ashtiani.

Vi skriver til Jer fordi I sidste år mødtes med Ahmadinejad. Deresbekendtskab med den mand og mødet med ham kritiserede vi stærkt. Frit Iran håber dog nu at I, i det mindste kan bruge jeres bekendtskab i et forsøg på at redde Sakinehs liv.

Vi mener at I har en moralsk forpligtigelse til at tage afstand fra, og offentligt protestere over den iranske lovgivning der muliggør ogsom forårsager steningsdommene.Det er ikke alene fordi De rent faktisk kender og har mødt Ahmadinejad at I burde reagere, men også fordi den iranske lovgivning der har dømt Sakineh til døden ved stening, skyldes præstestyrets fortolkning af Islam. Sakineh er dømt pga. utroskab.

En middelalderlig fortolkning og straf som jeg håber på at I begge vil tage stærkt afstand fra.

Den alvorlige situation for Sakineh Mohammadi Ashtiani som er en mor, er at hun er dømt til døden ved stening. Steningsdommen er suspenderet for nu, men flere menneskerettighedsorganisationer frygter og vurderer at hun alligevel kan blive henrettet eller stenet ihjel.

Med bekymrede hilsener,
Jaleh Tavakoli, Talskvinde for Frit Iran

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer