Næsten halvdelen af kurdiske kvinder i Irak er omskåret, viser tal fra kurdisk regering. De fleste er blevet omskåret, mens de var under fem år gamle.

Af Evîn Tetwan Kilicarslan

I den irakiske Kurdistan-regionen er 41% af kvinderne blevet omskåret, ifølge tal fra den kurdiske regering.

Undersøgelsen blev gennemført i juli i år. Resultaterne af undersøgelsen blev annonceret i løbet af en kampagne for at øge bevidstheden om vold mod kvinder i Kurdistan tidligere på ugen.

Kvindelig omskæring, også kendt som kvindelig omskæring (FGM), er enhver procedure, der indebærer en delvis eller fuldstændig fjernelse af de ydre kvindelige kønsorganer eller andre skader på kønsorganer.

Ifølge undersøgelsen er de fleste kvinder blevet omskåret, mens de var under fem år gamle, fortæller Jameel Rasheed, som er direktør for sundhedsministerium i Hewlêr under en pressekonference.

Jameel Rashid fortsætter:

”Undersøgelsens resultater er helt korrekte og troværdige, fordi deltagerne fik klare spørgsmål og særlige teams undersøgt de kvinder, der deltog i undersøgelsen, efter deres samtykke var sikret. ”

En kampagne for at afslutte former for genital lemlæstelse i Kurdistan blev lanceret i februar 2010 af 51 ikke-statslige organisationer.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer