Hussein Abdo Abbas dræbte kone og søn i Kobanî. Om godt ni måneder får han udbetalt 100.000 kroner i hjemrejsebonus. Men loven skal ændres, siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. “Jeg kan slet ikke forstå, at den danske stat skal betale penge til en mand, der stener sin kone og søn,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Foto: Steen Brogaard

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vil nu ændre reglerne i repatrieringsloven, så Hussein Abdo Abbas, der dræbte sin kone og søn, ikke får en hjemrejsebonus på 100.000 kroner.

”Det er helt, helt uholdbart. Jeg kan slet ikke forstå, at den danske stat skal betale penge til en mand, der stener sin kone og søn,” siger Mattias Tesfaye til Kristeligt Dagblad.

Hussein Abdo Abbas har overfor politiet i Kobanî tilstået drab på kone og søn. Alligevel kan han til februar 2021 se frem til at modtage 100.000 kroner af den danske stat i repatrieringsstøtte af den dansk stat, fordi han er vendt tilbage til Syrien – også hvis han bliver dømt for dobbeltdrab. Repatrieringsstøtten er en ordning, hvor udlændinge der rejser permanent hjem, får en hjemrejsebonus af den danske stat.

En uge inden drabet, fik Hussein Abdo Abbas udbetalt den første rate på 100.000 kroner, ifølge dokumenter fra Nyborg Kommune, som Kristeligt Dagblad har set. Derudover får han yderligere 100.000 kroner til februar 2021. I alt vil han have modtaget 215.000 kroner af staten.

Mattias Tesfaye siger til Kristeligt Dagblad, at jurister nu skal se på det lovmæssige. Han kan dog ikke love, at regelændringerne komme i stand, inden Hussein Abdo Abbas når at få udbetalt anden rate af pengene.

”Jeg tør…ikke sige, om det ville have nogen konsekvenser for hans anden rate, hvis ændringerne bliver vedtaget inden,” siger ministeren til avisen. “Men det er helt klart, at hvis man på nogen som helst måde kan forhindre, at han får de her penge – hvis ellers han bliver dømt – er det værd at forfølge.”

Læs artikel:

Mor og søn fra Danmark dræbt i Kobanî

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer