Şivan Perwer: “Kurderne bør rejse sig lidt som de sorte amerikanere og ødelægge den tyrkiske stats racisme.”

Foto: O. Jafi

Den populære sanger Şivan Perwer skriver på sin Facebook-side om drabet på den 20-årige kurder Barış Çakan i Ankara. Han sammenligner sagen med den afroamerikanske mand, George Floyd, der døde under en voldelig anholdelse af en hvid politibetjent i USA.

“Kurdernes situation er ikke bedre end de sortes under det europæiske slaveri i Afrika,” skriver Perwer.

“Vi må ikke glemme Barış’ sag for tidligt. Så kurderne bør rejse sig lidt som de sorte amerikanere og ødelægge den tyrkiske stats racisme. Er det ikke skamfuld, at vi som et folk og så stort et stort samfund skal leve så elendigt, bange og som slaver i demokratiets æra?”

Læs resten her:

Igår forlød det, at 20-årige Barış Çakan blev dræbt i Ankara, fordi han lyttede til kurdisk musik.

Så sagde hans far Nihat Çakan, at det ikke passede. Striden, der førte til sønnens død, handlede om at hans søn var ude og gå med en ven, gik forbi en bil, der spillede høj musik midt under det islamiske bønnekald fra minareterne.

“De (Barış Çakan og hans ven, red) ser tre personer inde i bilen, som spiller høj musik midt under bønnekaldet. Min søns ven siger ‘De er igang med kalde til bøn, skru lidt ned for musikken.’ Manden inde i bilen bliver sur ‘Skal du belære os om islam?’ Min søns ven løber væk, mens min søn falder i hænderne på dem. De tre personer angriber min søn.”

Hüseyin Kaçmaz, parlamentariker for Folkenes Demokratiske Parti (HDP), mener dog, at den unge mand blev dræbt på grund af kurdisk musik.

Kaçmaz siger: “Nogen forsøger at skjule noget. Nogen presser familien og hans pårørende. Nogen forsøger at dække over sandheden.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer