Dansk-kurderen Jwan Osman har udgivet bogen “Kurdistan û Tu” (Kurdistan Og Dig), der skildrer kærligheden mellem Kurdistan og en elsket person.

Bogens indhold består af digte og tekster, præsenteret på både arabisk og kurdisk. Opstillingen, hvor den arabiske del findes på venstre side og den kurdiske på den højre side, gør det lettere for læsere, der kender det ene sprog, at udforske og lære det andet.

Et citat fra bogen lyder:

“Min elskede,

Jeg beklager,

Fordi jeg deler min kærlighed

Mellem dig og mit land.

Når jeg beskriver dig,

Kigger jeg på mit Kurdistan.

Og når jeg beskriver mit Kurdistan,

Kigger jeg på dine øjne.”

Forfatteren Jwan Osman er en 24-årig ung mand fra Syrien-Kurdistan. Udover at skrive bogen, så har han afholdt to bogreceptioner i Aarhus og København.

Han siger, at han drømmer om at bringe bogen til alle danske byer og håber, at den vil finde plads på bibliotekshylder, så alle, uanset økonomisk formåen, kan låne og nyde den helt gratis.

Jwan Osman’s historie er inspirerende. Efter at være flygtet alene til Danmark i slutningen af 2015 på grund af krigen i Syrien, har han dedikeret sig til at integrere sig i samfundet. Han har afsluttet sine studier som elektronikingeniør. Han er også en aktiv deltager i “De uledsagedes bog” og holder foredrag på skoler og gymnasier rundt om i Danmark.

“Min mission er at dele sin erfaring og hjælpe andre,” siger han.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer