Rojda Kara, der til daglig studerer offentlig administration på RUC, fortæller her om sin tur til Newroz i Amed.

Årets store fest Newroz blev afholdt den 21. marts i den kurdiske by, Amed og var en historisk dag, med mere end 2,5 millioner af mennesker samlet. Newroz er dagen for at markere kurdernes nytår samt at fejre foråret.

Denne dag var speciel for kurderne var den dag, hvor den kurdiske leder Abdullah Öcalan gav en overraskelse til befolkningen og alle deltagende til Newroz. Apo (Abdullah öcalan) havde forberedt et brev, som blev læst højt op til Newroz. Og mens den blev læst op var det et magisk øjeblik, hvor folket blev helt stille og alle koncentrerede sig om Apo’s besked. Alt i alt var Newroz en ubeskrivelig oplevelse, flere tusinde kurdere fra Europa deltog. I alt deltog over 2 mio. mennesker. Og vejret var fantastisk den dag, med mere end 20 graders varme og skyfri himmel.

Den bedste oplevelse i Amed var helt klart Newroz festen. For mig var det en følelse af at være hjemme, her hørte jeg til. De få dage jeg har været i Amed er helt ubeskrivelige og vil ikke blive glemt. Det var min første tur til Amed så det var en speciel tur for mig, for hele turen var mere end jeg havde forventet.

Amed er en meget smuk by; en storby med gammelt men også ny arkitektur, med venlige og imødekommende mennesker. Selvom jeg bare tog forbi den nærmeste kiosk, eller kebabbutik, så var man altid velkommen til at sidde og få en kop te og snakke med ejeren og medarbejderne. Og tog man forbi bageren, tilbyder de te samt en smagsprøve af deres fantasiske brød. Man er altid velkommen hos kurderne, og det er helt klart en af de bedste oplevelser man får med sig hjem fra Amed.

Se billederne af Newroz 2013, Amed her:

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer