Hussein Abdo Abbas dræbte sin kone Huda og søn i Kobanî. Om godt ni måneder får han udbetalt 100.000 kroner i repatrieringsstøtte af Danmark, fordi han er vendt tilbage til Syrien.

Hussein Abdo Abbas har overfor politiet i Kobanî tilstået drab på kone og søn. Alligevel kan han til februar 2021 se frem til at modtage 100.000 kroner af den danske stat i repatrieringsstøtte af den dansk stat, fordi han er vendt tilbage til Syrien – også hvis han bliver dømt for dobbeltdrab. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Den 55-årige Hussein Abdo Abbas sidder nu varetægtsfængslet i Kobanî i syrisk Kurdistan, hvor han er anklaget for at have slået sin kone Huda Ahmad og den otteårige søn Azad ihjel for nogle måneder siden.

Hussein Abdo Abbas boede i Langeskov sammen med den etnisk arabiske 26-årige Huda Ahmad, der stammer fra ash-Shadadi i Syrien, samt deres tre børn; sønnen Azad Abbas og to tvillingedøtre på snart fire år. Huda kom til Danmark i 2015 og startede på en frisøruddannelse i Odense.

I februar i år tog familien så på besøg i Syrien. Lørdag den 22. februar dræbte Hussein Abdo Abbas sin kone og sønnen Azad med talrige slag med sten mod deres ansigter. Derefter gemte familiefaren ligene væk i en skov i Kobanî, før han overgav sig til de kurdiske sikkerhedsstyrker.

Inden afrejsen boede gerningsmanden i Nyborg Kommune, hvor han søgte om såkaldt repatrieringsstøtte. Det er en støtteordning, hvor udlændinge der rejser permanent hjem, får økonomisk støtte af den danske stat.

En uge inden drabet, fik Hussein Abdo Abbas udbetalt den første rate på 100.000 kroner, ifølge dokumenter fra Nyborg Kommune, som Kristeligt Dagblad har set. Derudover får han yderligere 100.000 kroner til februar 2021. I alt vil han have modtaget 215.000 kroner af staten.

Pengene skal blandt andet dække medicin, nyt pas, flybilletter og udgifter til transport.

Kristeligt Dagblad har spurgt Udlændinge- og Integrationsministeriet, som svarer, at repatrieringsloven ikke tager højde for, at en udlænding straffes for kriminalitet i hjemlandet.

”Repatrieringsloven giver således ikke mulighed for at standse udbetaling af anden rate af repatrieringsstøtten i tilfælde, hvor der begås kriminalitet i hjemlandet efter repatriering,” svarer ministeriet.

Læs artikel:

Mor og søn fra Danmark dræbt i Kobanî

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer