“Et år efter udgangsforbuddene blev indført i Sûr, er tusindvis af mennesker fordrevet fra deres hjem, kæmper for at få enderne til at mødes,” siger Amnestys Europa-direktør, John Dalhuisen.

Tyrkiet bør give erstatning til de kurdere, der har måtte forlade deres hjem i Diyarbakir/Ameds Sûr-distrikt, der er opført på Unescos Verdensarvsliste. Det mener menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

“Et år efter udgangsforbuddene blev indført i Sûr, er tusindvis af mennesker fordrevet fra deres hjem, kæmper for at få enderne til at mødes og står over for en usikker fremtid i en stadig mere undertrykkende atmosfære,” siger Amnestys Europa-direktør, John Dalhuisen.

“Mens overgrebene mod civilsamfundet i det sydøstlige Tyrkiet er blevet meget omtalt, har der været lidt dækning af den tvangsflytning, som har ødelagt livet for almindelige mennesker under påskud af sikkerhed,” tilføjer han.

Siden 2015 har de tyrkiske myndigheder indført udgangsforbud i en række kurdiske byer, officielt for at bekæmpe Den Patriotiske Revolutionære Ungdomsfront (YDG-H), en gren af Kurdistans Arbejderparti (PKK).

Ifølge Tyrkiets Menneskerettighedsfond (TIHV) er 388 civile blevet dræbt, siden myndighederne indførte udgangsforbud fra 16. august 2015 til 20. april 2016. Cirka 200 ud af de 388 blev dræbt i deres hjem med våben eller artilleri. To millioner mennesker er ifølge TIHV’s rapport blevet ”berørt negativt” af udgangsforbuddene. 78 af de dræbte er børn, 69 er kvinder og 30 er over 60 år. 76 personer døde som resultat af, at de blev forhindret i at komme til hospitalet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer