YPG vil undskylde drab på demonstranter i 2013.

Den 27. juni 2013 demonstrerede en gruppe kurdere i byen Amûdê mod Folkets Forsvarsenheder, YPG med krav om at løslade en af deres venner fra et fængsel. Samtidig demonstrerede de også imod den syriske præsident Bashar al-Assad og kaldte YPG for “regimets agenter”.

YPG svarede igen ved at skyde og dræbe de protesterende. Seks personer blev dræbt. Derudover forhindrede YPG de sårede i at få lægebehandling. Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch kritiserede YPG for at have brugt ”overdreven magt”.

Nu, syv år efter, vil YPG undskylde.

Det oplyser generalen for Syriens Demokratiske Styrker (SDF), Mazloum Abdi ifølge SDF Media Center.

YPG og den kvindelige afdeling YPJ har mødtes med et udvalg, der skal “skabe forsoning” mellem YPG og “de pårørende til martyrerne fra tragedien i Amûdê i 2013.”

Mazloum Abdi er, ifølge SDFs pressecenter, “klar til at gøre alt for at hele dette sår og give en undskyldning, samt moralsk og økonomisk erstatning til de pårørende til martyrerne i Amûdê.”

Nuri Mahmoud, talsmand for YPG, kalder begivenhederne dengang for “en katastrofe, som vi bærer ansvaret for”.

”Vi erkender den store fejl, der dræbte uskyldige mennesker og vi vil gøre alt, hvad der er nødvendigt.”

Den forsonende udmelding fra SDF og YPG kommer efter, at YPGs politiske gren PYD (Demokratisk Enhedsparti) og ENKS (Det Kurdiske Nationalråd) er blevet enige om at arbejde sammen. Fra 2012, hvor det syriske regime delvist trak sig ud af syrisk Kurdistan, og frem, har forholdet mellem PYD og ENKS været anstrengt. Men nu forlyder det, at de vil begrave stridsøksen.

Læs meddelelsen fra YPG og SDF her
Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer