“Vi tager afstand fra overgreb og forbrydelser imod Efrîns kurdiske folk,” skriver Yekîtî og Pêşverû.

Det Kurdiske Demokratiske Enhedsparti i Syrien (Yekîtî) og Det Kurdiske Demokratiske Progressive Parti i Syrien (Pêşverû) kræver, at der bliver oprettet en internationalt komité til at undersøge overgreb i Efrîn.

I en fælles erklæring, som kan læses forneden, skriver de to partier, at de fordømmer krænkelser af menneskerettigheder i Efrîn begået af de tyrkiskstøttede syriske grupper.

“Vi tager afstand fra overgreb og forbrydelser imod Efrîns kurdiske folk og andre kurdiske områder, som er besat af Tyrkiet og dets bander. Vi kræver oprettelsen af en uafhængig international komité til at undersøge fakta på stedet.”

Det sker efter, at et billede er begyndt at florere på de sociale medier. Billedet viser otte kvinder ved hovedkvarteret for den tyrkisk-støttede Hamza-milits. En lokal gruppe, nemlig hjemmesiden Ezdina, har identificeret to af de kidnappede kvinder. En af dem blev kidnappet fordi hun angiveligvis har haft kontakt med den autonome administration. En anden kvinde tilhører ezidi-mindretallet i Efrîn, der blev kidnappet i februar af Hamza-militsen.

حزبا "التقدمي و الوحدة" الكرديان يدينان الانتهاكات والجرائم المرتكبة في عفرين، ويطالبان بتشكيل لجنة تحقيق…

Slået op af YekîtîSøndag den 31. maj 2020

Tyrkiet og tyrkisk-støttede væbnede grupper indtog Efrîn i foråret 2018. I marts i år sagde FN’s Undersøgelseskommission vedrørende Syrien, at der er “grund til at tro”, at tyrkisk-støttede grupper “begik krigsforbrydelser, mord og plyndringer.”

FN-Kommissionen advarer om, at de tyrkiske styrker kan blive draget til ansvar, “hvis det viser sig, at de bevæbnede (syriske) militsmedlemmer handler under tyrkiske styrkers kontrol.”

Ifølge rapporten går de tyrkisk-støttede grupper efter næsten alle “aspekter af kurdiske kvinders liv”.

Menneskerettighedsorganisation i Efrîn skrev i marts, at over 6200 mennesker er blevet kidnappet af tyrkisk-støttede militante på to år. Over 3400 kidnappede er stadig savnede. 61 kvinder er blevet voldtaget.

Før udgjorde kurderne majoriteten i provinsen. Nu udgør de ifølge visse kilder 18% af befolkningen i Efrîn, mens andre sætter det til omkring 30%. De arabiske og turkmenske bosættere, som Tyrkiet har flyttet ind i provinsen, udgør nu flertallet af befolkningen.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer