Ifølge hemmeligstemplede dokumenter fra Wikileaks indgik Anders Fogh Rasmussen en studehandel med Tyrkiet, da han skulle vælges som NATO-generalsekretær.

Til gengæld for tyrkisk accept, skulle Fogh lukke Roj-TV eller “undersøge det juridiske aspekt ved at lukke tv-stationen” og en tyrker skulle vælges som vice-generalsekretær i Nato.

Tyrkiets viceudenrigsminister Feridun Sinirlioglu klagede derfor over, at Fogh ifølge dem, ikke holdt sine ord.

– Vi accepterede Rasmussen som generalsekretær, fordi vi stolede på jer, sagde Sinirlioglu til USA’s viceudenrigsminister Burns under et fortroligt møde, ifølge dokumenterne.

Rigsadvokaten har dog i mellemtiden rejst tiltale mod Roj-TV efter terrorbestemmelsen og den 18. oktober tiltrådte tyrkeren Hüseyin Diriöz som Natos assisterende generalsekretær for forsvarspolitik og planlægning.

Anders Fogh Rasmussen afviser ifølge sin pressesekretær at kommentere på den påståede handel og de enkelte dokumenter, skriver de danske medier.

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, afviser over Ritzau, ar Fogh har indgået en byttehandel med Tyrkiet.

– Bare fordi en tyrkisk viceudenrigsminister har sagt det under et møde, så bliver det jo ikke sandt. Vi har ikke lavet nogle aftaler med Tyrkiet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer