Både de belgiske og danske myndigheder har forgæves forsøgt at lukke to uønskede tv-selskaber, på trods af politisk pres og støtte fra både USA og Tyrkiet.

Af Dilan Secilmis

Det belgiske finansministerium sendte ifølge dokumenter fra den amerikanske ambassade i Bruxelles, bl.a. i 2008 en bøde på 30 millioner kroner til tv-produktionsselskabet Roj NV, hvis eneste formål skulle have været at få selskabet til at gå ned. Det skriver Politiken.

Både politiet og anklagemyndighederne i Danmark har på samme måde forsøgt at få tv-stationen Roj-TV til at dreje nøglen om, ved bl.a. at tiltale dem for at være en terrorvirksomhed.

Dokumenter fra den amerikanske ambassade i København viser også, at USA i mange år har opfordret de belgiske myndigheder til at sætte en stopper for Roj NV, men at Belgien først begynder at gå til handling i 2008.

”Bøden er stor nok til at forhindre deres drift”
Ambassaden skriver i en rapport til udenrigsministeriet i Washington:

– Efter vedholdende amerikanske pres for at konfrontere terrorismen generelt, viser dette positive træk fra den belgiske regering, at myndighederne nu bruger alle forhåndenværende ressourcer og redskaber til at begrænse aktiviteter udført af terrorgrupper eller grupper med terrorrelationer i Belgien.

Som kommentar til bøden på 30 millioner kroner, som Roj NV blev tildelt af de belgiske myndigheder, står der:

– De belgiske myndigheder vurderer, at bøden er stor nok til at forhindre stationens drift i den nærmeste fremtid.

Chefen for den amerikanske ambassade i Bruxelles måtte dog efter halvandet år, indse at planen med millionbøden ikke virkede som forventet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer