Den internationale dagsavis Wall Street Journal skriver efter anholdelserne af de mange journalister i KCK-sagen i Tyrkiet, at ”2011 er et sort år for ytringsfriheden i Tyrkiet”.

”Den tyrkiske regering har efter nytår afgivet et løve om at ændre de love, der begrænser ytringsfriheden. Et løfte, der blev gentaget af Vicepremierminister Besir Atalay,” skriver Wall Street Journal og henviser til de såkaldte KCK-sager og de nylige anholdelser af 40 journalister.

De er blevet anholdt under razziaer i Tyrkiet, i jagten på påståede medlemmer af KCK, Unionen af ​​Kurdistan Fællesskaber, der menes at være en del af det forbudte PKK. De fleste af de tilbageholdte journalister arbejder for pro-kurdiske medier.

Blandt andet er DIHA Istanbul nyhedsredaktør Fatma Kocak, ETHA chefredaktør Arzu Demir, DIHA Diyarbekir nyhedsredaktør Ramazan Tekgöz med flere blevet tilbageholdt.

”Anholdelserne er chokerende og bekymrende. De er rettet mod den pro-kurdiske oppositionspresse. I et demokratisk samfund er det at slå ned på oppositionens journalister meget bekymrende og sår tvivl om Tyrkiets internationale troværdighed,” siger Emma Sinclair-Webb fra menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer