En gruppe kurdere demonstrerede foran Københavns Byret i vrede mod anholdelser af 8 venner for “PKK-støtte”.

Den enes terrorist er som bekendt den andens frihedskæmper.

Mens Danmark og EU anser den kurdiske bevægelse PKK for at være en terrororganisation og derfor forbyder økonomisk støtte til organisationen, hyldede en gruppe kurdere i dag PKK og viftede med bannere af dets fængslede leder Abdullah Öcalan foran Københavns Byret, hvor 8 personer kræves varetægtsfængslet for økonomisk støtte til PKK. De er sigtet for at have indsamlet 67 millioner kroner og formidlet op til 140 millioner til PKK.

”Danmark har igen givet efter for pres fra den tyrkiske regering og denne gang anholdt vores venner,” lød det vredt fra en af talerne blandt kurderne, der var kommet for at bakke op om de 8 anholdte.

”PKK kæmper et undertrykt folks kamp,” lød det fra en anden taler.

Med bannere som “Stop tyrkisk racisme over for kurderne” og “Stop hetz mod kurdere”, råbte mængden, der bestod af flere tydeligvis berørte familiemedlemmer, i kor ”Længe leve formand Apo”, en hentydning til Öcalan.

Inde i retslokalet blev de anholdte mødt af klappende og jublende venner og familiemedlemmer, som havde fået adgang til retten, selvom anklager Jacob Buch-Jepsen ønskede sagen kørt for lukkede døre.

Farhad Sharifi, landsformand for Forbundet af kurdiske studerende og akademikere, Fokus-A, hævdede at pengene går til syriske flygtningelejre, men han vil ikke fordømme det, hvis det også er gået til PKK.

”PKK er i vores øjne ikke nogen terrororganisation, og vi støtter dem fuldt ud, for de er en del af os,” lød det fra Sharifi, der sluttede sin tale af med at erklære: ”Bijî PKK!”, længe leve PKK.

Jiyan.dk følger sagen.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer