”Vi holder nøje øje med den aktuelle situation og ser med bekymring på den aktuelle udvikling,” siger en talsmand for Volkswagen.

Den tyske bilfabrikant Volkswagen har udsat en endelig beslutning om at bygge en bilfabrik i Tyrkiet, siger virksomheden. Det sker efter international kritik af landets militære offensiv i Syrien.

”Vi holder nøje øje med den aktuelle situation og ser med bekymring på den aktuelle udvikling,” siger en talsmand for virksomheden, ifølge Ritzau.

Tidligere på måneden oprettede Volkswagen et datterselskab i Tyrkiets vestlige Manisa-provins, mens virksomheden oplyste, at der ikke var truffet nogen endelig beslutning.

Tyrkiet indledte den 9. oktober den militære operation ‘Fredens Kilde’ i syrisk Kurdistan, der skal bekæmpe de kurdiske militante i Folkets Forsvarsenheder (YPG) og paraplyorganisationen Syriens Demokratiske Styrker (SDF) samt skabe en sikker zone i det nordlige Syrien, som  de 3,6 millioner syriske flygtninge i Tyrkiet kan vende tilbage til. Ifølge tyrkerne er de YPG og SDF forbundet med Kurdistans Arbejderparti (PKK), som har været i krig med Tyrkiet siden 1984. Tyrkerne og EU betragter PKK som terrorister. YPG og SDF siger, at de ikke udgør nogen trussel mod Tyrkiet. Over 130.000 er blevet fordrevet siden den tyrkiske offensiv startede den 9. oktober.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer