9,9% af de adspurgte tyrkere i en undersøgelse ønsker at deportere kurdere. 0% af kurderne vil giftes med en tyrkere.

Af Medya Özvan

Skal man tro en undersøgelse fra Mersin Universitet i det sydlige Tyrkiet om hvorvidt tyrkere og kurdere kan leve sammen er svaret nej.

Tilsvarende viser tallene også, at 4,2% af kurderne i Mersin ønsker at se tyrkerne fordrevet i 2010.

12,8% af de adspurgte kurdere svarede ja til spørgsmål om at gifte sig med tyrkere i Mersin-provinsen i 1998. I 2010 faldt det tal til 0%. Blandt tyrkerne svarede 1,3% ja til at gifte sig med kurdere.

Som følge af udvandringen af 412 tusinde kurdere, der er flyttet til Mersin fra Østtyrkiet, har Mersin Universitet undersøgt den sociale barriere mellem kurdere og tyrkere.

I Mersin Universitet undersøgte de den sociale forskel mellem kurdere og tyrkere, der har skabt stor omtale i medierne og er eftersigende slående.

Det har taget 12 år at færdiggøre resultaterne, hvor de i alt har spurgt 4 gange 2000 mennesker det samme spørgsmål. Men denne gang var det anderledes. Årene har skiftet og det sidste svar på spørgsmålet udformede sig udskillende.

Galip Ensarioglu, formand for Diyarbekir Handels-og industrikabinet understreger, at undersøgelsens resultater kun gælder for byen Mersin og ikke hele Tyrkiet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer