Udenrigsminister Kristian Jensen: “Vi og kurderne kæmper den samme kamp for at stoppe ISIL”.

Af Deniz Serinci

Under et møde et møde i Europaudvalget i dag svarede udenrigsminister Kristian Jensen (V) på spørgsmål fra oppositionen, blandt andet angående Tyrkiet, IS, kurderne.

Her understregede Jensen fortsat dansk opbakning til kurdiske styrker.

“Jeg vil gerne understrege, at vi fra dansk side både direkte og gennem vores koalitionspartnere har støttet, fortsat støtter og vil støtte kurderne med at træne og udruste deres styrker,” sagde udenrigsministeren.

Han forklarede, at støtten primært er gået gennem “de styrker, der er i det nordlige Irak.”

“Men det er også sket med andre styrker, udenfor Irak. Det gør vi, fordi vi og kurderne kæmper den samme kamp, for at stoppe ISIL og skabe mulighed for, at man også kan vælge sin egen fremtid i den del af verden.”

Der har været kritik af, at jihadister bruger Tyrkiet som transitrute, når de skal til Syrien og tilslutte sig IS og andre grupper. En anklage, Tyrkiet selv afviser. Udenrigsministeren sagde, at landet er blevet bedre til at bevogte grænsen.

“I den seneste tid i forbindelse med at ISIL har gennemført direkte terrorangreb i Tyrkiet, er der sket en stigende vilje til at lukke ned (for jihadisters brug af grænsen, red.),” sagde Jensen.

“Husk på, at Tyrkiet har stillet baser til rådighed i kampen mod ISIL. Det er tegn på, at Tyrkiet går i den rigtige retning,” mente udenrigsministeren.

Jiyan.dk’s journalist har bevidnet, at jihadister stadig kan krydse grænsen fra Tyrkiet til Syrien uden at blive stoppet – omend ikke i samme omfang som før.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer