”Vi håber at bidrage til kurdernes integration,” siger Jalal Qaderi, formand for LAWAN (Kurdisk Demokratisk Ungdomsforening) i Danmark.

Den nye bestyrelse for LAWAN (Kurdisk Demokratisk Ungdomsforening) afholdt i lørdags deres et seminar for medlemmerne i Silkeborg.

Over mødeplatformen Zoom deltog Pejman Shariati, formand for LAWAN i Kurdistan og Ramyar Ahmadi, formand i EU, også i mødet.

Den danske LAWAN-formand Jalal Qaderi siger om formålet:

”Vi ville have, at vores medlemmer skulle kende den nye bestyrelse og drøfte vores fremtidsmål.”

Han fortsætter:

”Vi håber at bidrage til kurdernes integration, dyrke kulturen, musik, sport og fokusere på demokrati og frihed.”

Qaderi fortæller, at foreningen har mange planer, såsom at bidrage til at samle flere kurdere og hjælpe dem med uddannelse.

”Jeg håber, at LAWAN kan hjælpe med at skabe et fællesskab blandt herboende kurdere,” tilføjer Minna Azizi, kontaktperson for LAWAN. ”Og så håber jeg også, at det kan give andre mennesker i Danmark kendskab til kurderne.”

LAWANs oprettelse går tilbage til 1945, hvor den blev dannet som en ungdomsforening til det nydannede PDKI (Kurdistans Demokratiske Parti-Iran) og indgik senere i den kortlivede republik, kendt som Kurdistans Folkerepublik i byen Mahabad.

I Danmark blev LAWANs afdeling dannet i 2006 af nogle unge kurdere. I flere år var formand Hejar Dashti.

Ved mødet i Silkeborg blev Dashti også hyldet for sin mangeårige indsats i foreningen med et skriftligt certifikat.

Derudover blev Abdul Rahman Ghassemlou også mindet i Silkeborg. Han var PDKI’s tidligere leder og blev sammen med to medarbejdere dræbt i en lejlighed i Wien den 13. juli 1989. Østrigsk politi arresterede to gerningsmænd, der viste sig at være iranske diplomater tilknyttet den iranske ambassade i Wien. Herefter lod østrigerne de to iranere flyve hjem til Iran.

Se billeder fra Silkeborg-mødet her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer