Kurderne i Vestkurdistan kræver, at Barzani ophæver blokaden af grænseovergangene mellem Vest-(Rojava) og Sydkurdistan(KRG). Dette har medført at de syriske kurdere nu bliver nød til at klare vinteren under meget trange kår.

Serhate Kulekî
Kilde: ANF, Ekurd.net, Roj TV

Unge syriske kurdere organiseret under navnet, Yekîtiya Ciwanên, har fornyligt i et åbent brev til Barzani opfordret ham til åbne grænseovergange så kurderne kan få de varer de så tiltrængt mangler. Barzani benægter at han har sat sine peshmerge( styrker) til at opretholde blokaden men flere syriske kurdere, kurdiske medier (ANF, Ekurd.net) og lederen af det største kurdiske parti PYD, Salih Muslim, fortæller og beretter om at Barzanis blokade af Rojava er tilfældet.

Grunden til dette må ses i lyset af den syriske opstand, hvor de syriske kurdere nægter at tage del i kampen om at vælte styret med vold. Da denne holdning ikke passer overens med Erdogans imperialistiske ambitioner for Syrien, så udøver den tyrkiske præsident sin indflydelse på Barzani og får denne til at være en del af embargoen mod de syriske kurdere.

De fremførte synspunkter står for afsenderens egne regning. Debatindlæg sendes til redaktion@jiyan.dk. Debatindlæg må ikke indeholde injurierende eller racistiske kommentarer. Redaktionen vurderer dit indlæg og forbeholder sig ret til at forkorte det. Husk at sende et billede af dig selv sammen med indlægget.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer