En dansk delegation fra Høje Taastrup besøgte den kurdiske by Hakkari i forbindelse med et kulturelt projekt, der bl.a. bød på venskabsfodboldkamp mellem de to byer.

Af Deniz Berxwedan Serinci

Michael Ziegler, borgmester for Høje Taastrup, der har en stor andel af kurdiske borgere, tog med en fem-personers delegation til den kurdiske by Hakkari/Hekarî i Tyrkiet og besøgte bl.a. borgmesteren Fadil Bedirhanoglu.

Den danske delegation bestod, foruden Michael Ziegler, bl.a. af Fritids- og Kulturudvalgsformand Merete Scheelsbeck og næstformand Daniel Danosse Rasmussen.

Delegationen fra Høje Taastrup er på besøg i forbindelse med projektet “Ungdommen møder rigtig, ikke falsk, demokrati” under Hakkari Ati Sports- og Ungdomsforening.

“Hakkari er en fantastisk smuk by med en flot natur, men samtidig er der også store udfordringer, eksempelvis i forhold til infrastruktur,” siger Michael Ziegler.

Den danske delegation spurgte bl.a. borgmester Bedirhanoğlu om de kurdiske flygtninge, hvis landsbyer er blevet afbrændt.

“Tusinder af landsbyer i Hakkari og omegn er blevet tømt. Hvis staten tillader det, vil borgerne meget gerne vende tilbage,” svarede Bedirhanoğlu.

Senere blev der spillet en Høje Taastrup-Hakkari venskabsfodboldkamp, som danskerne vandt 2-1.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer