Trump: “Tyrkiets militære offensiv truer civile, fred, sikkerhed og stabilitet i regionen.”

Af Deniz Serinci

Foto: Shealah Craighead

USAs præsident Donald Trump har på Twitter offentliggjort, at han inden længe vil underskrive et dekret om at indføre sanktioner mod Tyrkiet. Det sker efter den tyrkiske invasion af syrisk Kurdistan.

Sanktionerne vil indebære en stålafgift på 50%. Tyrkiet står for 5,6% af USAs stålimport.

Ifølge tweetet vil sanktioner ramme den tyrkiske regering og ”enhver person, der bidrager til Tyrkiets destabiliserende handlinger i det nordøstlige Syrien.”

Amerikanerne er utilfredse med den tyrkiske hærs handlinger i syrisk Kurdistan. Der står i Trumps besked, at ”Tyrkiet må prioritere beskyttelsen af civile, især sårbare etniske og religiøse minoriteter.”

”Vilkårlig målrettede angreb mod civile, ødelæggelse af civil infrastruktur…er uacceptabel. Tyrkiets militære offensiv truer civile, fred, sikkerhed og stabilitet i regionen.”

Derfor skal tyrkerne – hvis det står til USA – “sikre sikkerhed for civile, herunder religiøse og etniske minoriteter, og være ansvarlig for den fortsatte tilbageholdelse af IS-terrorister i regionen.”

Sker det ikke, er Trump “klar til hurtigt at ødelægge Tyrkiets økonomi,” ifølge tweetet.

Tyrkiet siger, at deres militære kampagne ikke er vendt mod de civile i området, men at målet er de kurdiske militante i Folkets Forsvarsenheder (YPG) og paraplyorganisationen Syriens Demokratiske Styrker (SDF). Ifølge tyrkerne er de to grupper forbundet med Kurdistans Arbejderparti (PKK), som har været i krig med Tyrkiet siden 1984, og som tyrkerne og EU betragter som terrorister. YPG og SDF siger, at de ikke udgør nogen trussel mod Tyrkiet. Over 130.000 er blevet fordrevet siden den tyrkiske offensiv startede den 9. oktober.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer