Det drejer sig om de ledende folk i den kurdiske organisation, Murat Karayilan, Cemil Bayik og Duran Kalkan.

USA udlover en dusør på tre ledende medlemmer af Kurdistans Arbejderparti (PKK), der har ligget i krig med Tyrkiet siden 1984.

Dusøren er ”målrettet tre højtstående medlemmer af terrororganisationen PKK,” skriver den amerikanske ambassade i den tyrkiske hovedstad Ankara.

Den, der kan forsyne amerikanerne med oplysninger, der kan “føre til identifikation eller lokalisering” af Murat Karayilan, Cemil Bayik og Duran Kalkan vil blive belønnet. Dusøren på Karayilan lyder på 5 millioner dollars (cirka 31 mio. danske kroner), Bayik på 4 millioner dollars og Kalkan på 3 millioner dollars.

De tre PKK-folk, der har været med i organisationen siden dens start i 1978, menes at opholde sig i Qandil-bjergene i irakisk Kurdistan.

PKK blev kategoriseret som en ”udenlandsk terrororganisation” af USA i 1997. Fire år senere blev PKK så stemplet som en ”særligt udpeget global terrororganisation”.

Den kurdiske organisation blev dannet den 27. november 1978 af blandt andet Abdullah Öcalan (1949-) med det oprindelige mål at skabe et marxistisk, selvstændigt Kurdistan på tværs af Tyrkiet, Irak, Iran og Syrien. Senere ændrede partiet målet til kurdisk kulturelt selvstyre i det østlige Tyrkiet.

45.000 mennesker er blevet dræbt i den tyrkisk-kurdiske konflikt siden 1984.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer