Ifølge aftalen skal Tyrkiet indstille de militære operationer i 120 timer, hvor YPG under amerikansk overvågning vil trække sig tilbage fra dele af grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.

Kilde: Rûdaw

Tyrkiet og USA er blevet enige om at indgå en våbenhvile i syrisk Kurdistan. Det siger den den amerikanske vicepræsident Mike Pence under et pressemøde i den tyrkiske hovedstad Ankara i aften.

Ifølge aftalen skal Tyrkiet indstille de militære operationer i 120 timer, hvor de kurdiske Folkets Forsvarsenheder (YPG) under amerikansk overvågning vil trække sig tilbage fra dele af grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.

Så snart tilbagetrækningen er afsluttet, vil den tyrkiske militære offensiv stoppe, og USA vil ophæve sine sanktioner mod Tyrkiet.

”I dag er De Forenede Stater og Tyrkiet blevet enige om en våbenhvile i Syrien,” sagde Pence under pressemødet i Ankara.

”Den tyrkiske part vil holde en pause i Operation Fredskilde for at give YPG mulighed for at trække sig ud af de sikre områder i 120 timer. Operation Fredskilde vil blive standset helt efter afslutningen af ​​tilbagetrækningen,” sagde Pence.

”Våbenhvilen betyder også, at Tyrkiet ikke vil foretage nogen militær aktion mod Kobane, og derudover har USA og Tyrkiet gensidigt givet tilsagn om en fredelig løsning og fremtid for den sikre zone,” sagde Pence.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer