Det amerikanske Udenrigsministerium har offentliggjort en rapport om menneskerettigheder i Irak, hvor Kurdistan-regionens regering (KRG) bliver kritiseret.

I rapporten står der:

  • “Myndighederne i KRG tilbageholdt vilkårligt journalister, aktivister og demonstranter. Mange blev nægtet adgang til deres advokater og blev ikke oplyst om anklagerne mod dem. Deres familier blev heller ikke i god tid oplyst om, hvor deres pårørende blev tilbageholdt henne. Mange af de anholdte blev tilbageholdt i længere tid uden at blive stillet for en dommer, for senere at blive løsladt uden at blive sigtet.”
  • Overfyldte fængsler. “Fængslet i Hewlêr er bygget til at huse 900 fanger, men der var 1.875 indsatte.”
  • “Kurdistans Sikkerhedsråd er juridisk, økonomisk og administrativt uafhængigt af det kurdiske justitsministerium, men KRG-ledere har angiveligvis påvirket politisk følsomme sager.”

Læs hele rapporten her.

Et kontor, tilhørende den kurdiske regering har svaret på rapporten. Heri hedder det, at “KRG respekterer domstolenes uafhængighed” og går ind for “en retfærdig og upartisk juridisk proces og for pressefrihed.”

“KRG støtter demokratiske principper om god regeringsførelse, gennemsigtighed, ytringsfrihed og ligestilling mellem kønnene,” tilføjer kontoret.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer